Twinkle | Digital Commerce

Agis best geteste zorgverzekeraar online

2017-05-27
170130
  • [nieuws]
  • 1:22

In een nieuw onderzoek van WUA! komt Agis naar voren als de best presterende zorgverzekeraar online. Opvallend: in de top-10 staan drie vergelijkingssites.

Verzekeringssite.nl, Independer.nl en Kieszorgverzekering.nl scoren in de Web Performance Scan beter dan gevestigde namen als Delta Lloyd, VGZ en Interpolis, die allemaal buiten de top-10 vallen.

Volgens Klaas Kroezen vanWUA!presteerden vergelijkers op sommige deelgebieden van het onderzoek het best, zoalsop kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid: Het is veilig te stellen dat de daadwerkelijke verzekeraars wat dit betreft het nodige te leren hebben van de vergelijkingssites.

Achmea, het moederbedrijf van lijstaanvoerder Agis, staat met nog drie vermeldingen in de lijst. NaastAgisweb.nlzijn dat de sites van Zilveren Kruis, FBTO en Interpolis op respectievelijk plek 4, 16 en 17.

Ook nummer twee Univ staat met meer sites in de lijst, te weten Zekur.nl op stek 12 en VGZ op stek 13. Menzis.nl wordt met een negende plaats voorafgaan door zustersite Kieszorgverzkering.nl. Ook de Delta Loyd groep is twee keer vertegenwoordigd, zowel met de gelijknamige site (14) als met Ohra.nl (7).

Agiswweb_Achmea_WUA

De Amersfoortse en Mees staan niet tussen de eerste 18 namen. Kroezen: Ook valt het op dat ASR verzekeringen de markt totaal mist als het gaat om de online-verzekeringsbranche.

Basisverzekering
WUA! gaf een groep deelnemers de opdracht om in een gecontroleerde omgeving op zoek te gaan naar een basisverzekering online. Het hele orintatieproces werd in kaart gebracht en daarnaast gaven deelnemers zelf hun oordeel over deelaspecten van de verschillende sites.

Independer, KPN, DELA en DSB Bank
Twinkle publiceerde eerder over andere gebruiksonderzoeken die WUA! op dezelfde manier uitvoerde. Independer scoorde het best onder de autoverzekeraars, KPN onder de aanbieders vaninternetabonnementen, DELA onder deuitvaartverzekeraarsen DSB Bank onder de verstrekkers van persoonlijke leningen.