Twinkle | Digital Commerce

Nokia opent eigen mobiele downloadwinkel

2017-05-27
170127
  • [nieuws]
  • 1:12

In navolging van onder meer Apple, Google en Vodafone heeft nu ook Nokia een downloadwinkel geopend voor de mobiele telefoon. Behalve handige applicaties worden liedjes, games en videoclips aangeboden in de Ovi Store.

Het was al enige tijd bekend dat Nokia met een eigen downloadwinkel zou komen, alleen was de vraag wanneer die zou worden geopend. Gisteren was Australië het eerste land waar de Ovi Store toegankelijk werd, waarna andere landen één voor één volgden. In een vandaag uitgevaardigd persbericht spreekt Nokia van een wereldwijde uitrol.

Vijftig toestellen, vijf talen
De Ovi Store, die standaard zal worden ingebouwd in nieuwe toestellen als de N76, is te downloaden op ongeveer vijftig verschillende Nokia-mobieltjes. De downloadwinkel is beschikbaar in vijf talen. Dat aantal zal volgens Nokia spoedig worden uigebreid.

Creditcard
Op dit moment is het alleen in Australië, Duitsland, Ierland, Italië, Rusland, Spanje, Engeland en Singapore mogelijk afgenomen doanloads via de telefoonrekening te betalen. In andere landen, waaronder Nederland, kan vooralsnog alleen met creditcard worden afgerekend.

Ontwikkelaars
Net als bij Apple's App Store en Google's Android Market gaat 70 procent van de downloadprijs in de Ovi Store naar de ontwikkelaar van een apllicatie. Of Nokia nog wat overhoudt van de overige 30 procent, die normaal naar de operator gaat, is niet bekend.

Vodafone, Blackberry en Microsoft
Onlangs lanceerde Vodafone, zelf operator, een mobiele applicatiewinkel die op den duur voor alle telefoontypen toegankelijk moet worden. Ook Blackberry beschikt inmiddels over zijn eigen App WorldWindows Marketplace, de apllicatiewinkel van Microsoft, komt naar verwachting in september beschikbaar.