Twinkle | Digital Commerce

Nieuwe marktplaats voor klussen & diensten

2017-05-27
169131
  • [nieuws]
  • 1:16

Dienstveiling.nlNa een aanloopperiode van een klein jaar is Dienstveiling.nl deze week officieel gelanceerd. De site gaat de concurrentie aan met de populaire klus-marktplaats Werkspot.nl, maar wil zich ook gaan richten op andere sectoren.

Nu al zijn categorieën als 'Auto & Motor', 'Bouw' en 'ICT' te vinden op Dienstveiling.nl. 'De service is er al en zal in de niabije toekomst meer vorm gaan krijgen', aldus medeoprichter Dennis Iliohan.

Vooralsnog blijft de bemiddeling beperkt tot klussen voor vakmensen als schilders, timmermannen en hoveniers.

Driehonderd zzp'ers
Volgens Iliohan bieden op dit moment zo'n driehonderd zelfstandigen zonder personeel (zzp'ers) hun diensten aan op de site. Daarvoor betalen ze op dit moment geen vergoeding. Als ze na een veiling aan een klus komen, zijn ze Dienstveiling.nl 2 procent van de aanneemsom verschuldigd.

Abonnementsgeld
Dit verdienmodel gaat op de schop op het moment dat het aantal opdrachten op Dienstveiling.nl toeneemt. Iliohan: 'Op dit moment komen er zo'n twee tot drie opdrachten per dag binnen. Als dat er dagelijks tien tot twintig worden, gaan we de dienstverleners 10 euro per maand aan abonnementsgeld in rekening brengen en innen we geen pecentage van de aanneemsom meer.'

Werkspot.nl
Volgens Iliohan hanteert concurrent Werkspot.nl, dat veel profijt trekt van de economische crisis, eenzelfde model: 'Verschil met die site is dat wij op termijn dus categorieën gaan toevoegen. Wie hulp zoekt bij het invullen van zijn belastingformulier, kan dan ook bij ons terecht. We keizen er echter voor eerst één categorie uit te bouwen en dan pas in andere te investeren.'