Twinkle | Digital Commerce

Vele kleintjes maken een grote

2017-05-26
  • 1:25
Cineville_PatheDertien onafhankelijke Amsterdamse kwaliteitsfilmhuizen confronteren de machtige bioscoopketen Pathe met een nieuw initiatief: Cineville. Pathe had al een tijd een abonnement voor 17,50 euro per maand waarmee je onbeperkt naar de film kon gaan. Dat is met de vele vestigingen van Pathe best een mooi aanbod, waar ook een filmhuis-filmliefhebber als ik zelf over twijfelde.

Voor een onafhankelijk filmtheater is het lastig hier tegen op te boksen. Wellicht wat weinig films om te laten zien in zo'n maand, de promotie van zo'n pas, de hele mikmak. Maar samen sta je sterk! Dertien Amsterdamse filmtheaters vormen een pact en bieden ook voor 17,50 per maand een filmpas aan waarmee je onbeperkt naar de film kunt gaan. Dit keer vaker films van mijn smaak ...

Het goede is, dat je de pas kunt kopen via de webshop van Cineville. Heerlijk om te zien dat je als kleine onafhankelijke kwaliteitsleverancier toch een mooie propositie kunt samenstellen.

Best interessant om dit model als inspiratiebron te nemen. Waarom niet een samenwerkingsverband van 10 schouwburgen, 8 poppodia of 5 concertgebouwen? Of nog iets verder van de culturele sector ... waarom niet 8 onafhankelijke lokale kwaliteitsleveranciers van voedingswaren die de webwinkel vam Albert Heijn van z'n sokken blaast?

Ik zie het wel zitten. Een Amsterdamse bezorgdienst met de verse vis van de firma Tel van de Kloveniersburgwal, brood van het Vlaams Broodhuis, de kroketten en taarten van Holtkamp van de vijzelstraat, de koffie van Wijs en Zonen, de ... ja ga zo maar door! Dat scheelt mij wat zaterdagse fietstochtjes en zorgt ook voor doordeweeks kwaliteitsvoer in huize Willems!