Twinkle | Digital Commerce

'Amerikaanse retailsites blijven achter bij Britse'

2017-08-03
169130
  • [nieuws]
  • 0:52

Op de Retail Websites Index, die de Britse site Theretailbulletin.co.uk heeft gepubliceerd, staan sites van Britse retailers aanmerkelijk hoger genoteerd dan die van Amerikaanse. De landensits van eBay, Amazon en Dell bungelen onderaan.

EBay.co.ukAmazon.co.ukEuro.dell.com en het eveneens Amerikaanse Endless.com komen slecht uit de test die The Retail Bulletin regelmatig opstelt. Daarbij krijgt het hulp van Sitemorse, een bedrijf dat websites test en optimaliseert.

Dfs.co.uk
De sites worden onder meer beoordeeld op functionaliteit, toegankelijkheid, performance en 'code-quality'. Topscorer is de Britse meubelsites Dfs.co.uk, gevolgd door de site van modeketen Fenwick en door Clintoncards.co.uk, waar onder meer wenskaarten worden verkocht.

Toys 'R Us
Indicatief voor het acherblijven van Amerikaanse sites zijn de prestaties van Toys 'R Us, vindt The Retall Bulletin. In de lijst met in totaal 108 retailsites prijkt Toysrus.co.uk op 71e de plek en daarmee hoger dan de meeste andere sites met een Amerikaanse eigenaar. Op functioneel gebied is het echter de slechtste site van allemaal, vooral door talloze niet werkende linkjes.