Twinkle | Digital Commerce

ANWB best geteste ticketzoeker online

2017-05-27
170131
 • 0:53

De online-vliegticketzoeker van de ANWB heeft het beste gescoord in een onderzoek van de Consumentenbond. Daarin werden de tien meest gebruikte prijsvergelijkers voor vliegticktes onder de loep genomen.

De gedeelde tweede plek was voor Cheaptickets.nl en Vliegwinkel.nl, die op een schaal van 1 tot 100 één puntje minder (63 in totaal) scoorden dan Anwb.nl.

De ticketzoeker van de bond scoorde vooral hoog op overzicht & transparantie en op informatie over identificatie & onafhankelijkheid. Andere facetten die werden meegewogen waren informatie over beveiliging & privacy, informatie over marktdekking, de presentatie van informatie, de zoekresultaten en tenslotte het gebruiksgemak van de site, het testpunt waarop Vliegtarieven.nl het beste scoorde.

Hieronder vindt u de complete top-10 van de test 'Vergelijkingssites vliegtickets' van De Consumentenbond, met daarachter het aantal gescoorde punten:

 1. Anwb.nl                     64
 2. Cheaptickets.nl          63
 3. Vliegwinkel.nl            63
 4. Ebookers.nl               62
 5. Vliegtarieven.nl          62
 6. Vliegtickets.nl            60
 7. Expedia.nl                 59
 8. Tickettracker.nl          58
 9. Worldticketcenter.nl    54
 10. D-reizen.nl                 50

De vliegticketzoeker van de ANWB is een samenwerkingsverband tussen de bond en Airtrade Holding, de reisorganisatie die zelf nummer drie Vliegwinkel.nl exploiteert.