Twinkle | Digital Commerce

Inschrijftermijn Thuiswinkel Awards bijna verstreken

2017-05-27
169130
  • [nieuws]
  • 1:14

Webwinkeliers hebben nog tot aanstaande vrijdag de gelegenheid zich aan te melden voor de Nationale Thuiswinkel Awards. Vanaf volgende week kunnen consumenten de webwinkels beoordelen en hun stem uitbrengen voor de publieksprijzen.

Tussen de 315 aanmeldingen die tot nu toe binnen kwamen bij Thuiswinkel.org bevinden zich veel nieuwe partijen, aldus manager marketing en communicatie Paloma van der Put: 'Dat komt onder andere door de toevoeging van de categorie vliegtickets. Verder is het percentage nichesites dat zich heeft aangemeld weer groter dan vorig jaar.'

Consumentenonderzoek
Wat verder is gewijzigd ten opzichte van voorgaande edities, is dat alle deelnemende webshops worden blootgesteld aan een consumentenonderzoek en niet slechts de genomineerden. En dus ontvangen alle participanten een rapportage van onderzoeksbureau Q&A.

Nominaties en uitreiking
De genomineerden voor de achtste editie van de Nationale Thuiswinkel Awards worden begin maart bekend gemaakt. De uitreiking vindt plaats op 26 maart, in Hotel Huis ter Duin in Noordwijk aan Zee. Afgelopen jaar verlieten Bol.com en ToolsXL de Grand Ballroom als grote winnaars van de publieksprijzen. De vakprijzen werden toen in de wacht gesleept door Zoover, AnyMobile en Hema.

Fons van Westerloo
Thuiswinkel.org heeft inmiddels bekend gemaakt dat Fons van Westerloo de nieuwe voorzitter wordt van de Stichting Nationale Thuiswinkel Awards. De voormalige directeur van SBS Broadcasting en RTL Nederland is de opvolger van topman Gerard Marsman, die wel in het stichtingsbestuur blijft zitten. De oud-topman van Wehkamp.nl bekleedde de voorzittersfunctie vanaf de oprichting van de Stichting in 2001.