Twinkle | Digital Commerce

Amazon.com accepteert Bill Me Later niet langer

2017-05-27
  • [nieuws]
  • 0:54

Zonder opgaaf van reden heeft Amazon.com zijn klanten laten weten betaalmethode Bill Me Later te schrappen. De betaaldienst is sinds afgelopen oktober in handen van eBay.

Het is slechts iets langer dan een jaar geleden dat Amazon.com Bill Me Later als nieuwe betaalmethode aankondigde. Het webwarenhuis sprak toen zelfs over een belang dat het zou nemen in het bedrijf.

Amazon Payments
De relatie bekoelde toen Amazon.com twintig dagen na de uiteindelijke acceptatie van Bill Me Later begon met de uitrol van de eigen betaalmethode Amazon Payments. Enkele maanden later maakte Amazon´s concurrent eBay bekend Bill Me Later voor een klein miljard dollar te hebben gekocht.

Recht uigeoefend
Waar Amazon.com zelf zweeg over die voorgeschiedenis bij het schrappen van Bill Me Later, is de betaaldienst zelf duidelijker: 'Als gevolg van een change of control, heeft Amazon zijn recht uitgeoefend om Bill Me Later niet langer als betaaloptie aan te bieden.'

Afhandelen
Amazon.com heeft laten weten alle betaalprocessen af te handelen die voor het eind van het afgelopen jaar via Bill Me Later zijn ingezet.

Bron: Storefrontbacktalk.com