Twinkle | Digital Commerce

Laat je gedachten gaan...

2017-05-26
170130
  • 1:18

Hebben jullie dat ook? Door de dagelijkse dingen word je zo opgeslokt dat je er niet meer aan toe komt: e-mails, vaktijdschriften lezen, besprekingen, to do lijstjes... Het overkomt je gewoon! Je neemt geen tijd voor het lekker spelen met je gedachten.
Ik heb zo'n heerlijk klein zwart boekje waar ik al mijn hersenspinsels noteer. Soms worden die spinsels word-documenten, en sommigen halen zelfs een mindmap. Maar dan. Dan wordt het stil.

Tot er iets is waardoor je wél even tijd hebt om er eens rustig over te denken. Dat had ik vorige week. Mijn galblaas moest eruit, afgelopen dinsdag. Het was erg glad die ochtend, dus er lagen veel mensen te wachten op een operatie aan armen en benen. Die mensen hadden pijn, en ik niet. Ik had heerlijk de tijd voor mijn zwarte boekje, mindmaps én Business Plannen!

Af en toe kwam de verpleging even vragen hoe het ging. Nou, het ging prima, Internet werkte prima op mijn mooie groene laptop. Ik kreeg alleen een beetje trek, nuchter blijven is niet aan mij besteed. Laat er nog maar een paar voor gaan op de OK hoor! Uiteindelijk kwam er eind van de middag een beetje rust op de OK, en ook in mijn hoofd. Dus mocht ik, gehuld in zo'n heerlijk OK-shirt afscheid nemen van mijn galblaas.

En nu, na een week, zo goed als hersteld thuis. Eigenlijk roepen de besprekingen, bijeenkomsten weer. Maar aan de andere kant... Ik word steeds minder gebeld door kantoor, mijn e-mails worden verwerkt door mijn collega's. Op mijn thuis-pc staan inmiddels een aantal uitgewerkte business cases. Mijn zwarte boekje is nog niet leeg, maar mijn hoofd wel. Wat een heerlijk gevoel!

Ik denk dat ik nog even blijf herstellen....