Twinkle | Digital Commerce

'Sterke groei in mobiele betaalinitiatieven'

2017-05-26
  • [nieuws]
  • 0:59

JCB PayterHet aantal initiatieven met mobiel betalen heeft wereldwijd de grens van honderd overschreden. Zeker in de laatste maanden werden veel nieuwe diensten gelanceerd.

Dat stellen Innopay en Telecompaper in een geupdate versie van het rapport Mobile Payments 2008. In de afgelopen vier maanden werden 27 nieuwe initiatieven geteld, waarvan 7 in de laatst geanalyseerde week. Volgens Chiel Liezenberg van Innopay was dat ook de reden om het jaarlijkse rapport over mobiele betalingen, dat afgelopen juli verscheen, te actualiseren.

Achtergebleven
Innopay en Telecompaper concluderen dat de bedragen die omgaan in mobiele betaaldiensten, sterk bij de verwachtingen zijn achtergebleven. Marktkenners voorzagen in 2002 een markt van 55 miljard euro in 2006, maar de teller blijft ook voor dit jaar nog op 2,2 miljard euro steken.

Sceptisch
Volgens Liezenberg is de groeispurt van het aantal nieuwe initiatieven een teken van hoop dat mobiele betalingen ingeburgerd zullen raken. Toch is hij ook sceptisch: 'De kenners die wij in het rapport aanhalen verwachten dat in 2010 een bedrag van 10 miljard euro zal omgaan in mobiele betalingen. We weten in ieder geval dat dergelijke voorspellingen de afgelopen jaren aan sterke erosie onderhevig waren.'