Twinkle | Digital Commerce

PayPal test uitgesteld betalen

2017-05-26
170130
  • 1:08

PayPal experimenteert met het aanbieden van krediet aan webshoppers. Ze kunnen betaling uitstellen tot 1 april 2009. Tot die tijd wordt er geen rente gerekend over het verschuldigde bedrag.

Enkele duizenden actieve gebruikers van PayPal kunnen sinds afgelopen vrijdag gebruik maken van de optie om uitgesteld te betalen. Ze kunnen een krediet krijgen, waarvan de hoogte afhankelijk is van hun financiële speelruimte. Ze kunnen ermee terecht bij webwinkels die Bill Me Later aanbieden, waaronder Amazon.com en Apple.

945 miljoen dollar
PayPal-eigenaar eBay kocht Bill Me Later afgelopen oktober voor een bedrag van 945 miljoen dollar. Waar PayPal vooral kleine en middelgrote bedrijven bedient, mikt Bill Me Later ook op grotere klanten. Bij de aankoop van Bill Me later zinspeelde eBay er al op dat de dienst uitkomst kon bieden aan mensen die nu moeilijker aan geld kunnen komen. Uit recent onderzoek van Javelin blijkt echter dat kopers online aankopen in tijden van crisis het liefst direct willen afrekenen.

Samenwerking met banken
PayPal's hoogste baas Scott Thompson drong vorige week op een grote technologiebeurs voor betalingsinstellingen aan op betere samenwerking met gevestigde banken. Verkopers op eBay en andere webwinkeliers vragen om snellere en efficiëntere geldstromen tussen PayPal-accounts en bankrekeningen, aldus Thompson: 'De kleine merchant begrijpt niet waarom het drie dagen moet duren voor het geld op zijn bankrekning is bijgeschreven.' Ook consumenten dringen volgens Thompson aan op het terugdringen van de vertraging.