Twinkle | Digital Commerce

Ierland.nl en Booking.com gelauwerd als beste reissites

2017-11-09
171130
  • 0:54

Ierland.nl en Booking.com mogen zich beide 'Reiswebsite van het jaar' noemen. Volgens de jury, geleid door Maurice de Hond, slagen weinig reissites erin om informatie en transactie succesvol te combineren.

Het organiserende vakblad Travelution riep dan ook zowel een informatieve, als een transactiegerichte site uit tot Reiswebsite van het jaar. Ierland.nl scoorde het beste op informatie, 'met een sterke sfeervolle visuele presentatie, waar het aanbod overzichtelijk is gerangschikt en een goede score op vindbaarheid'. aldus de jury. Booking.com werd de beste transactiegerichte site, die hoog scoorde op onder meer duidelijkheid en indexatie.

Perfecte mix
Jury-voorzitter Maurice de Hond benadrukte dat iedere reissite zou moeten streven naar een perfecte mix van informatieve content en het realiseren van omzet. Het bieden van slechts informatie of een boekings-engine is volgens De Hond niet genoeg voor een succesvolle exploitatie. Voor de meeste genomineerden gold dat die combinatie nog niet gevonden is. Als positieve uizondering kreeg Eliza was here een eervole vermelding.

Een recent interview met Yuri Deutekom van Eliza was here leest u hier. Ook Twinkle's mysteryshopper nam een kijkje op Elizawashere.com.