Twinkle | Digital Commerce

Shoppingportal Ciao in handen van Microsoft

2017-05-26
  • [nieuws]
  • 0:57

Voor een klein half miljard aan dollars is Microsoft eigenaar geworden van Greenfield Online en daarmee van het Europese shoppingportal Ciao.

Ciao combineert prijsinformatie met reviews van consumenten, die geld kunnen verdienen door hun mening te geven. Naar eigen zeggen trekt Ciao, dat actief is in Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Zweden, Engeland en Nederland, maandelijks 38 miljoen unieke bezoekers.

'De aankoop van een van Europa's leidende sites op het gebied van prijsvergelijking, shoppen en reviews, zal de positie van Microsoft op het gebied van search en e-commerce verder versterken', aldus Tami Reller van Microsoft in een persverklaring.

Het is de bedoeling dat de overname waarde toevoegt aan het platform Microsoft Live Search, dat op de zoekmarkt Google beconcurreert. Afgelopen voorjaar lanceerde Microsoft in de Verenigde Staten al Live Search Casback. Door consumenten geld terug te geven als ze via de zoekmachine een product bestellen, moet Live Search vaker het startpunt worden van zoekende internetgebruikers.

Microsoft is met de 486 miljoen kostende aankoop van Greenfield Online ook eigenaar geworden van Ciao Surveys, een dienst die consumenten betaalt voor het invullen van enquêtes. Dat onderdeel zal de softwaregigant direct weer verkopen.