Twinkle | Digital Commerce

AKO start online verkoop van tijdschriften

2017-11-08
170130
  • 1:01

De ouderwetse kiosk krijgt nu ook concurrentie van internet. AKO verkoopt sinds 1 juli ook online tijdschriften. Volgens de winkel is het voor het eerst dat zoveel tijdschriften los via internet kunnen worden gekocht.

Bij de start van de verkoop op ako.nl waren gisteren ongeveer duizend titels verkrijgbaar. Op termijn zal dit assortiment worden uitgebreid tot ongeveer 2500 titels. AKO verkocht eerder al boeken via internet.

'Boeken staan sinds vele jaren altijd in de top-3 van meest verkochte producten via internet. Het ontsluiten van tijdschriften via internet is hierop een logisch vervolg', vindt AKO-directeur Roland van Geest.

Per order komt er 1,95 euro aan verzendkosten bij. Het online doorbladeren van de magazines is online niet mogelijk. Het ontdekken van nieuwe tijdschriften moet daarom gebeuren via de bekende aanbevelingsfunctie 'bezoekers die dit kochten, kochten ook'.

De online tijdschriftenkiosk waarin de bladen worden aangeboden is ontwikkeld door het Nederlandse bedrijf Sellvia, dat verder ook samenwerkt met distributeurs Aldipress en Betapress. Afhandeling gebeurt ook door Sellvia.

Volgens FEM Business blijkt uit het interne blad van Aldipress dat de verwachting is dat in 2010 ongeveer 2,5 miljoen tijdschriften online zullen worden verkocht.