Twinkle | Digital Commerce

Conrad klantwegjaagkosten

2017-05-26
  • 1:23

We leven in een landje van toeslagen, dat is wel duidelijk. Verpakkingstoeslag, brandstoftoeslag, toeristentoeslag, sinterklaastoeslag (jawel, een pakketdienst verzon dit), roken-op-het terras toeslag etc. Maar vandaag ontdekte ik een toeslag die elke fantasie tart: de te-lage-bestelwaarde toeslag.

Waar? Bij Conrad.

M'n zoon kwam met een goed rapport thuis. Als beloning zou ik een vliegtuigje bestellen, een met een elastiekje dat de propeller aandrijft. Via een vergelijkingssite beland ik meteen op de goede pagina binnen Conrad.

Het vliegtuigje kost slechts 4,99. Maar wat durft Conrad er vervolgens van te maken? Ik tel het even op:

Vliegtuigje                                   4,99

Verwijderingsbijdrage                   0,00

Verzendkosten                            6,95

Toeslag te lage bestelwaarde       8,00

Totaal                                      19,94!!

Voor een vliegtuigje van 4,99 !

Conradsite 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kijk, het zal heus wel ergens uitgelegd worden, van die te lage bestelwaarde. Maar als je er als Conrad voor kiest om van vergelijkingssites gebruik te maken die de consument meteen op de goede bestelpagina laten landen, dan mis ik als consument toch wat info die misschien ergens op 'home' stond.

En dan die verzendkosten: dat ding weegt nog geen 200 gram. Wat een ongelooflijke afzetters: de verzendkosten zouden in de volumes die Conrad afneemt (ik reken inclusief doosje) echt niet meer dan 3 euri mogen kosten.

Sowieso vreemd, die verzendkosten, omdat ik me kon herinneren dat Conrad nog niet zo lang geleden goede sier maakte met het bericht dat ze de verzendkosten hadden afgeschaft.

Ik shop heel wat af, wereldwijd - maar deze stapeling van toeslagen heb ik nog nooit meegemaakt. Voor dit verschijnsel heb ik dus maar een nieuwe naam bedacht: Conrad klantwegjaagkosten.