Twinkle | Digital Commerce

Free Record Shop behoudt zijn naam

2017-05-26
170130
  • [nieuws]
  • 1:05

De entertainmentwinkelketen Free Record Shop heeft besloten om in Nederland en België de eigen naam te behouden. 'De hoge naamsbekendheid en de positieve associatie die klanten met het merk hebben, hebben de doorslag gegeven.'

Het bedrijf begon te twijfelen aan de kracht van de naam omdat er gesuggereerd werd dat de winkel na 35 jaar een nieuwe naam nodig had.

Uit eigen onderzoek is nu gebleken dat de naamsbekendheid zo groot is dat er niet meer naar een nieuwe naam wordt gezocht. 'De klant blijkt de naam te associëren met Music, Movies en Games en dat is precies datgene wat we willen uitstralen', aldus Johan van Hees, algemeen directeur van Free Record Shop Nederland.

Free Record Shop ontwikkelt momenteel een nieuw winkelconcept, dat in het najaar wordt gelanceerd. Het besluit om de naam te behouden is een eerste belangrijke stap in het herpositioneringstraject, stelt de winkel.

In de nieuwe filialen kunnen klanten entertainment "in de breedste zin van het woord" ervaren. In het nieuwe concept zal de combinatie van winkels en internet centraal staan.

'Dat Free Record Shop, naast de investeringen in haar online activiteiten, bereid is te investeren in haar winkelorganisatie, geeft aan dat de entertainmentwinkelketen niet uit het straatbeeld verdwijnt', aldus Van Hees.