Twinkle | Digital Commerce

VS populairste online winkelbestemming

2017-05-26
170130
  • [nieuws]
  • 1:10

De Verenigde Staten zijn de populairste, buitenlandse online winkelbestemming. Van de consumenten die over de landsgrenzen online winkelen, doet 61 procent dat in Amerika.

TNS NIPO ondervroeg in opdracht van Mastercard 850 Nederlandse consumenten naar hun winkel- en betaalgedrag op internet. Eenderde van de respondenten trekt zich bij het winkelen niets aan van landsgrenzen. Andere populaire landen naast de VS zijn Duitsland (48 procent), het Verenigd Koninkrijk (35 procent) en België (26 procent). China volgt op de vijfde plaats van de ranglijst met 9 procent. De voornaamste beweegredenen over de grens te winkelen is het feit dat producten of diensten niet in Nederland verkocht worden (60 procent) en de prijs (47 procent).


Top tien aankopen

De respondenten stelden ook een top-10 van favoriete aankopen - op zowel Nederlandse websites en buitenlandse websites - samen. Op buitenlandse websites kopen Nederlanders vooral computers en software en reizen. Een top 10 van producten en diensten die Nederlandse consumenten online aanschaffen laat zien dat boeken, bioscopen theaterkaartjes en kleding de ranglijst aanvoeren bij Nederlandse webwinkeliers.

1 Boeken & tijdschriften Computers en software
2 Bioscoop- en theaterkaartjes Boeken & tijdschriften
3 Kleding & schoenen DVD's en muziek
4 DVD's en muziek Reizen & hotels
5 Reizen & hotels Kleding & schoenen
6 Computers & software Hobbyartikelen
7 Consumentenelektronica Consumentenelektronica
8 Gadgets & cadeaus Games
9 Telecom & ringtones Gadgets & cadeaus
10 Babyproducten & speelgoed Bioscoop- en theaterkaartjes