Twinkle | Digital Commerce

Prenatal wint prijs als beste Baby & Kids webwinkel

2017-05-26
170130
  • [nieuws]
  • 1:03

babyDe websites Babyinfo en Prenatal zijn tijdens de opening van de Negenmaandenbeurs uitgeroepen tot respectievelijk de populairste informatiesite en de beste webwinkel voor baby's en kinderen.

De webwinkel van Prenatal won in de categorie Baby & Kids Webshops van concurrenten als Babydump.nl en de Hema. In de categorie informatiesites waren Babyinfo.nl, Kindjeopkomst.nl en Jongegezinnen.nl genomineerd.

De verkiezing is een initiatief van Babyplaats.nl. 'De online Baby & Kids branche is explosief gegroeid tot ruim 800 webshops en 200 infosites', weet initiatiefnemer Rik van Elk van Babyplaats.nl. Volgens Van Elk heeft de consument behoefte aan overzicht.

Op internet liggen nog enorme kansen voor de Baby & Kids-branche, denkt Van Elk. 'Zwangere vrouwen en jonge moeders zijn "zware internetgebruikers". Een groot percentage bezoekt dagelijks Baby & Kids webshops en infosites. Daarentegen gaat men gemiddeld slechts een keer per maand over tot een daadwerkelijke aankoop op internet.' Volgens Van Elk belooft dit veel goeds voor deze groeiende online Baby & Kids branche.

De winnaars hebben elk een cheque van vijfduizend euro waarmee ze advertentieruimte op Babyplaats kunnen krijgen. Ook mogen ze een jaar lang een logo van de publieksprijs vertonen.

De Negenmaandenbeurs wordt in de Rai in Amsterdam gehouden en duurt nog tot en met 17 februari.