Twinkle | Digital Commerce

'Hotelprijzen vergelijken kan honderden euro's schelen'

2017-05-26
187143
  • [nieuws]
  • 1:18

hotelConsumenten doen er verstandig aan om de prijzen van diverse hotelboekingssites met elkaar te vergelijken. Op die manier kan tot honderden euro's op de prijs bespaard worden.

De website van Toerkoop Reisburo toont in negen van de tien gevallen het goedkoopste hotel. Op de site VakantieXperts zijn consumenten, volgens een onderzoek van de Consumentenbond, vaak duur uit. Voor het onderzoek vergeleek de Consumentenbond eind oktober op drie verschillende data de prijzen van 25 hotels op tien verschillende boekingssites.

Tijdens het onderzoek liep het prijsverschil op tot 890 euro voor een tweepersoonskamer voor één nacht in een 3-sterrenhotel in Londen. Een overnachting in het Royal Eagle hotel in Londen kon de bond bij eBookers voor 144 euro boeken, terwijl het hotel er zelf ruim duizend euro voor vraagt. De bond concludeert daarom dat consumenten lang niet altijd voordeliger uit zijn als een kamer bij het hotel zelf boeken.

Overigens klaagt de Consumentenbond wel over de verwarrende prijsopbouw op de diverse sites. 'De totaalprijs is bij elke site anders opgebouwd. Het ontbijt is niet overal inbegrepen en zelfs of het is inbegrepen, wordt niet altijd vermeld.'

Daarnaast rekenen sommige sites nog aanvullende servicekosten, reserveringskosten of belastingen die niet altijd even duidelijk staan aangegeven. Dat deze kosten kunnen oplopen, bleek bij een steekproef bij Expedia blijken die kosten gemiddeld 16 euro te zijn, maar kan het ook oplopen tot 83 euro per boeking.