Twinkle | Digital Commerce

ChronoPay werkt samen met Chinese betaalservice

2017-05-26

Payment service provider ChronoPay is een samenwerking aangegaan met de populaire Chinese internetbetaalservice AliPay. AliPay heeft op dit moment meer dan 62 miljoen geregistreerde gebruikers. Zeer binnenkort kunnen ook Nederlandse ondernemers via ChronoPay online betalingen accepteren van hun Chinese klanten.

Tot nu toe werden de meeste online aankopen onder rembours geleverd, een situatie die voor de webwinkeliers duur en onhandig is. De Chinese internetgebruiker is tevens geen fan van creditcards. Maar er is een keerpunt waarneembaar in de houding van de Chinezen ten opzichte van het gebruik van betaaldiensten zoals AliPay. De omzet van deze diensten is in de afgelopen jaren zeer sterk gegroeid. 'Tot nu toe was het voor Nederlandse webwinkeliers erg lastig om betalingen te accepteren van klanten in China. Door deze samenwerking met AliPay kunnen onze klanten nu, zonder dat ze vestiging in China hoeven te openen, betalingen accepteren van klanten in China', zegt Ido Schiferli, ChronoPays marketingmanager.

AliPay is onderdeel van de AliBaba groep en werkt als een escrow service. Op dit moment verwerkt de betaalservice dagelijks meer dan 1.350.000 transacties die een omzet vertegenwoordigen van 31 miljoen euro. In de nabije toekomst bekijken AliPay en ChronoPay de verdere mogelijkheden van de samenwerking.