Twinkle | Digital Commerce

Bedrijf introduceert online spaarprogramma Ippies

2017-05-26
170130
  • 1:10

Internetconsumenten die graag punten sparen kunnen vanaf vandaag hun hart ophalen met een nieuw initiatief genaamd: Ippies. Door aankopen te doen in diverse webwinkels, kunnen consumenten punten verzamelen die ze vervolgens weer kunnen verzilveren. Het spaarprogramma maakt het online winkelen leuker en aantrekkelijker, beweren de initiatiefnemers Emiel Fokker en Diederik Kahrel.

Ippies, afgeleid van "internetspaarpunten", is een nieuw spaarprogramma van het gelijknamige bedrijf. Wanneer iemand bij bijvoorbeeld KLM een vlucht boekt, kan hij daarmee een bepaald aantal ippies verzamelen. De spaarpunten kunnen op dit moment bij meer dan 350 webwinkels worden gespaard en ingeleverd.

Gebruikers dienen wel een Ippies-account te hebben en moeten via de Ippies-site naar een webwinkel gaan om automatisch de spaarpunten bijgeschreven te krijgen. Hoeveel ippies een klant krijgt bij een webwinkel, wisselt per winkel, zo laat Diederik Kahrel weten.

De site Ippies.nl heeft ook een eigen webwinkel waar de gespaarde punten kunnen worden ingewisseld voor cadeaubonnen van Bol.com. 'Als gebruikers de ippies verzilveren bij een webwinkel, krijgen wij een percentage van de marge.'

Kahrel hoopt tegen het einde van dit jaar ongeveer 100.000 gebruikers op de site te hebben.

Overigens bestaan er al diverse soorten online spaarpunten. Zo hebben diverse winkels een eigen spaarsysteem en zijn er spaarsystemen voor specifieke doelgroepen zoals Vakantiepunten.nl.