Twinkle | Digital Commerce

Vergeet iGoogle, hier is Symbaloo

2017-05-26
  • 1:08

Vergeet iGoogle, hier is Symbaloo. Ben nogal onder de indruk van dit 'persoonlijk bureaublad voor internet'. Zelden zo'n mooi vormgegeven én gebruiksvriendelijk programma gezien. En nog van Nederlands fabrikaat ook.

Symbaloo is een nieuw Nederlands internetbedrijf dat vandaag een nieuwe manier van navigeren introduceert, met dezelfde naam. Met Symbaloo maak je een bureaublad dat makkelijk navigeert en snel toegang geeft tot algemene, voorgedefinieerde sites en zelfgeselecteerde websites. Naast een lokale variant is het ook mogelijk een bureaublad aan te maken dat vanaf elke plaats ter wereld toegankelijk is. 

Vanuit een bestaande - voorgedefinieerde - desktop heb ik zelf even vijf minuten zitten prutsen. Met onderstaand resultaat. Twinkle stond er niet standaard in (toch vreemd ;-)), maar door even het logo up te loaden hebben we wel meteen een mooie knop. Je kunt zelf oneindig veel sites toevoegen, daar wordt Symbaloo natuurlijk alleen maar blij van.

In het midden zie je de headlines van Webwereld (die er wel standaard inzit), maar meestal verwijzen de knoppen direct naar de website.

Symbaloo_klein 

Via een 'drag and drop'-functie voeg je blokjes toe, verplaats je ze of gooi je ze weg. De matrix biedt een overzichtelijke indeling in verschillende categorieën websites. Waaronder ook webwinkels. Zoeken naar boeken bij Bol.com en Bruna is al voorgeprogrammeerd. Net als tweehands kopen bij Marktplaats of winkelen bij Albert.nl. Voor webwinkeliers ligt hier de mogelijkheid om altijd onder klikbereik van de consument te zijn. Maar ook om merkbekendheid te creëren. Meer dan bij de 'normale' favorieten, in elk geval. Wat vinden jullie ervan?