Twinkle | Digital Commerce

Online marketing groeit snel

2017-05-26
170108
  • [nieuws]
  • 0:52

Onderzoeksbureau Forrester verwacht een significante groei in online marketing. Op het gebied van zoekmachinemarketing voorspelt het bedrijf een groei van maar liefst 80 procent. Maar ook bestedingen aan e-mailmarketing, bannering en sponsoring blijven stijgen.

Het onderzoeksbureau vroeg marketeers uit onder meer Nederland naar hun verwachtingen voor de komende vijf jaar. Daaruit bleek dat de Nederlandse markt voor zoekmachinemarketing zelfs méér dan 80 procent stijgt. Volgens het rapport besteden Nederlandse marketeers momenteel 57 miljoen euro aan zoekmachinemarketing. Forrester verwacht dat dit zal stijgen naar 172 miljoen in 2012.

Forrester voorziet ook een stijging van e-mailmarketing. Bedrijven gebruiken deze vorm van marketing om nieuwe klanten te werven of bestaande klantcontacten te onderhouden. De Europese bestedingen op dit gebied stijgen van 1,5 miljard euro in 2007 naar 2,3 miljard in 2012. 

Door de hoge penetratiegraad van internet moet Nederland de groei hebben van innovatie. Reclame wordt persoonlijker en adverteerders volgen het gehele koopproces. Investeringen per online consument zullen daardoor verder stijgen.