Twinkle | Digital Commerce

Nu.nl komt met sociale fotosite

2017-05-26
  • [nieuws]
  • 1:16

Nu.nl heeft deze week een sociale fotosite gelanceerd: Nufoto.nl. Dit is een platform waar lezers nieuwsfoto's kunnen insturen en bekijken. De site is volgens nu.nl voortgekomen uit het succes van de rubriek 'lezersfoto' die sinds de start in 2002 heel populair is geworden onder zowel bezoekers als fotografen.

Regelmatig verschijnen nu al foto's van Nu-lezers in kranten en op andere nieuwssites. Volgens Laurens Verhagen, hoofdredacteur van Nu.nl, is het hoog tijd voor een aparte fotosite. 'De kwaliteit van het ingestuurde materiaal is hoog, zeker nu iedereen de beschikking heeft over een goede camera op zijn mobieltje. Op Nu.nl konden we te weinig doen met al deze mooie nieuwsfoto's, vandaar de lancering van Nufoto.nl.'

Nu.nl ziet de inbreng van zijn lezers als een belangrijke aanvulling op de bestaande berichtgeving. Met Nufoto.nl biedt de redactie bovendien een interessant platform voor nieuwsfotografen om zich te profileren en foto's onder de aandacht te brengen van een grote groep bezoekers en de landelijke media, laat het weten.

Nufoto is de tweede uitbreiding dit jaar waarmee Nu.nl de interactie met de lezer wil vergroten. Eerder dit jaar lanceerde Nu.nl al met veel succes de sociale nieuwssite Nujij. Inmiddels gebruiken ruim 700.000 bezoekers deze site om favoriete nieuwtjes te delen en te discussiëren over actuele onderwerpen. In de eerste week wist Nufoto al 112.000 unieke bezoekers te trekken wat resulteerde in ongeveer 200.000 pageviews per dag.