Twinkle | Digital Commerce

Taskforce Search van start gegaan

2017-05-26
250187
  • [nieuws]
  • 0:47

DeIAB Taskforce Search is officieel van start gegaan. De benoeming van het bestuur en het formeren van de werkgroepen zijn de eerste concrete stappen. De Taskforce heeft als doel het verder professionaliseren van de Search-branche.

Bestuur
Het bestuur wordt gevormd door zowel zoekmachinemarketingbureaus (SEM's), zoekmachines en adverteerders en bestaat uit voorzitter Gert-Jan Munneke (Traffic4u), Paul Aelen (Checkit), Carla Yazagaray (Google) Nils Rooijmans (ilse) en Jochen Koudijk (eBay).

Missie
De Taskforce Search wil zoekmachinemarketing in Nederland verder professionaliseren. Hieronder vallen alle ontwikkelingen op het gebied van zowel Search Engine Advertising als Organic Search (SEO). De missie wordt geconcretiseerd door het instellen van verschillende werkgroepen, waarin leden van de Taskforce plaatsnemen. 

In 2007 richten de werkgroepen zich op opleidingen, continue onderzoek, voorbeeld RFP's en terminologie. Volgens de leden van de Taskforce deze onderwerpen de eerste belangrijke stappen om de markt verder te professionaliseren.