Twinkle | Digital Commerce

Bedrijven beter vindbaar door samenwerking

2017-05-26
  • [nieuws]
  • 1:16

Ilse media gaat samenwerken met bedrijvenzoekmachine ilocal. Volgens beide partijen kan de online vindbaarheid van bedrijven een stuk beter. Met de samenwerking komt het erop neer dat ilse informatiezoekopdrachten voor haar rekening neemt en ilocal brengt tot in detail het Nederlandse bedrijfsleven in kaart.

Volgens een woordvoerder krijgen Nederlanders door de samenwerking een zoekmachine waar zij met al hun zoekopdrachten - privé en zakelijk - terecht kunnen. 'Als je bijvoorbeeld op zoek bent naar dat leuke restaurantje op de hoek. Hoewel het restaurant geen eigen site heeft, vind je die nu wél met ilse', legt de woordvoerder uit. 'door de koppeling met de database van ilocal.'  Volgens ilse directeur Paul Molenaar kunnen ilse-gebruikers nu nog beter worden bediend: 'De samenwerking ondersteunt de ambitie van ilse.nl om dé zoekdienst voor Nederland te worden, door in te spelen op het dagelijks gebruik en vragen van de Nederlander.’

De totaaloplossing benut alle mogelijke internetvoordelen voor zowel bedrijven als consumenten. ‘We hebben voor de samenwerking gekozen omdat de strategie van ilocal en ilse nauw op elkaar aansluiten’,  aldus directeur Rob Jorg van ilocal. Ilse specialiseert zich als algemene zoekmachine op Nederland en ilocal onderscheidt zich als bedrijvenzoekmachine.

De nieuwe combinatie zorgt ervoor dat vanaf vandaag ilse naast de webzoekresultaten ook vijf bedrijven toont die passen bij de zoekopdracht. ilocal levert die informatie rechtstreeks aan. Daarnaast kan de bezoeker via het tab 'bedrijven' zoeken in de ilocal database met ruim 900.000 ondernemingen.