Maandag 8 februari 2016

1821 keer gelezenNu reageren

Combineer online video met lead-generatie

Gastblogger

Combineer online video met lead-generatie

Online video wordt populairder en populairder. En je kunt zo creatief zijn als je wilt, niets is te gek. Maar hoe combineer je dit nu met ouderwetse ‘boring’ lead-generatie? Nou, dat is makkelijker dan je denkt.


Door: gastblogger Larissa Goorhuis Oude Sanderink

Jente Kater, de oprichter en ceo van Voicebooking.com, zette onlangs vijf trends voor online video op een rij voor Adformatie. Een van de trends kan zorgen voor een creatieve twist aan alledaagse lead-generatiecampagnes in b2c: virtual reality.

Waar bedrijven als Microsoft, Samsung en HTC dit jaar met brillen willen komen waardoor je volledig virtueel kunt rondkijken, heeft Oculus al een bril ontworpen die inmiddels ook kan worden gekocht. Deze brillen zijn voor nu nog gericht op games, maar menig reclame- en/of mediabureau heeft al ideeën om virtual reality toe te passen in de marketingpraktijk. Denk bijvoorbeeld aan het maken van opnames met 3D-camera’s waar je kijkers meer dan ooit kunt meenemen in je video, ze vanuit iedere hoek kunt verrassen.

De Efteling is bijvoorbeeld een adverteerder die, samen met OMD (onderdeel van Omnicom Media Group), afgelopen jaar druk bezig is geweest met het creëren van een 360 graden video voor zijn nieuwste attractie: Baron 1898. Deze campagne was vooral gericht op het creëren van awareness voor de nieuwe attractie, maar hoe tof zou het zijn als we een consument bijvoorbeeld de mogelijkheid kunnen bieden om direct vanuit de video zijn entreekaarten voor de Efteling te bestellen?

Een reclamebureau dat al die aspecten bij elkaar heeft gebracht, dus een combinatie tussen online video, virtual reality én lead generation heeft gemaakt, is Isobar Brasil voor adverteerder Fiat. Het idee is dat de consument vanachter zijn computer een ‘online dealer’ kan oproepen. Via een headphone met 3D-camera nemen medewerkers hem vervolgens virtueel aan de hand, terwijl ze tijdens de tour realtime vragen beantwoorden. Maar het allerbelangrijkste aspect: vanuit de livesessie kan de klant direct een brochure of proefrit aanvragen voor het model van zijn keuze. Dat is toch lead-generatie anno 2016?

Larissa Goorhuis Oude Sanderink is performance consultant bij Resolution Media.

 
 

0

Onderwerp(en) & tags voor dit artikel:

- Online adverteren (Marketing)
- Video (User-experience)
- Technologie (Klantcontact)Geef nu als eerste een reactie op:
Combineer online video met lead-generatie

 

  Code (zie plaatje hierboven)Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. De redactie van Twinkle behoudt zich het recht voor om reacties te verwijderen in geval ze niet ter zake doen, commercieel of kwetsend zijn. Alle reacties zijn te allen tijde voor verantwoordelijkheid van de inzender.