Maandag 23 september 2013

2986 keer gelezenNu reageren

Hoe kom je van je auto af? ANWB biedt hulp

Walther Ploos van Amstel

Hoe kom je van je auto af? ANWB biedt hulp

Ik wil mijn auto inruilen, omdat het onderhoud aan mijn kanariegele Saab Cabrio steeds lastiger wordt nu er geen dealers meer zijn. Mijn Zweedse midlifecrisis auto is niet echt courant. Dat noemen ze een 'liefhebbersauto'. Zelf online verkopen is geen optie voor mij. Ik zie het al voor me. Zaterdag na zaterdag liefhebbers aan de deur die wel een keertje proef willen rijden. Daarvoor is het leven echt te kort.

De ANWB biedt sinds kort ANWB Autoverkoopservice: ‘Met de ANWB Autoverkoopservice verkoopt u uw auto gegarandeerd in enkele simpele stappen’. Dat klinkt als muziek in mijn oren.

Je vult het kenteken in en krijgt direct een eerste indicatie van de inruilwaarde. Als je die goed vindt dan kun je de auto voor een echte taxatie aanbieden. Dat kost een kleine 30 euro. Gewapend met scans van het kentekenbewijs, veel foto’s, en vervolgens nog meer foto’s van kleine krasjes en schades, een scan van legitimatiebewijs en het ANWB-lidmaatschapsnummer (natuurlijk ligt die kaart in de auto buiten) kun je de vele pagina’s invullen. Het kost even tijd, maar dan heb je ook wat.

Binnen de beloofde drie dagen kwam er een bod via de mail, waarover ik drie werkdagen mocht nadenken. ANWB werkt hierbij samen met de online autoveiling Autorola. Het bod lag in lijn met wat bij de eerste taxatie was verteld. Een meevaller. Het bod heb ik geaccepteerd.

Inleveren kan bij ANWB en meerdere Hertz-vestigingen. Een afspraak maken is online zo geregeld en ik kon binnen een week terecht om de auto in te leveren. Natuurlijk was ik een deel van het kenteken kwijt. Die kunt u online bij de RDW opvragen. Een prima service. Binnen drie dagen lagen de papieren thuis op de mat.

Bij Hertz namen ze de Saab serieus onder de loep. Helaas toch nog een nieuw Amsterdams krasje op de bumper en onverwacht een airco die niet volop werkte. Vergeten bij te vullen bij de laatste beurt? Nerveus aan de koffie in de wachtkamer. Alsof je de uitslag van de specialist afwacht.
Er was stevig overleg nodig tussen Hertz en de taxateurs van Autorola en we hebben samen de kosten besproken. Dankzij mobiel internet was snel duidelijk wat het krasje en de reparatie van de airco mij zou gaan kosten. Die kosten zijn uiteindelijk van de inruilprijs afgehaald.

Met het vrijwaringsbewijs, en toch wel traantjes in mijn ogen, neem ik afscheid van de Saab. Complimenten voor Hertz. Ik kreeg zelfs nog een ritje naar het station aangeboden. Als het goed is staat over drie dagen het geld op mijn bankrekening.

ANWB biedt hiermee een prima alternatief voor de Autotraders en Marktplaatsen van deze wereld als u als particulier van uw auto afwilt zonder gedoe. U bent al met al binnen twee weken uit-en-thuis. Kleine les geleerd: laat de auto vooraf zelf even keuren. Dat voorkomt verrassingen en dat kan ook weer bij de ANWB.

Nu nog de stress van een nieuwe auto uitzoeken. Wordt vervolgd.

 
 

0

Onderwerp(en) & tags voor dit artikel:Geef nu als eerste een reactie op:
Hoe kom je van je auto af? ANWB biedt hulp

 

  Code (zie plaatje hierboven)Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. De redactie van Twinkle behoudt zich het recht voor om reacties te verwijderen in geval ze niet ter zake doen, commercieel of kwetsend zijn. Alle reacties zijn te allen tijde voor verantwoordelijkheid van de inzender.