Zondag 29 januari 2012

4811 keer gelezenNu reageren

Je eigen verse boontjes doppen

Walther Ploos van Amstel

Je eigen verse boontjes doppen

Het is zondagochtend half vijf. Mijn partner ligt nog zacht snurkend naast me in bed, maar ik weet het al. Ik begin een webwinkel met erwtjes. Ik word internetondernemer.


Ik ga erwtjes verkopen op Verseerwtjes.nl. Niet zomaar erwtjes, maar bijzondere erwtjes. Verse peulvruchten, direct van het veld, in het seizoen, gepeld door de zware jongens in de lokale penitentiaire inrichting.

Wij bieden doperwten, velderwten, tuinbonen, raasdonders, bruine en witte bonen, grauwe en groene erwten, kapucijners en van die verse trendy Japanse soyabonen Edamame. Je krijgt er boter, bonenkruid of munt, of soyasaus en gehakte sjalotjes bij. Een onsje erwtjes kost tussen 4 en 8 euro. Maar, dan heb je ook echt wat.

Tijdvensters
Wij bezorgen met een tijdsvenster van 2 uur, vandaag voor 12 uur besteld, vandaag geleverd. Voor wie wil afhalen werken we samen met geselecteerde groentenjuweliers in Amsterdam-Zuid, het Centrum en Buitenveldert. We hebben zelfs al plannen voor een shop-in-shop bij Smaak.nl.

Via sociale media gaan we onze ‘business’ stevig promoten; Facebookgroepen, Twitterrelaties en zelfs het laatste restje van onze Hyves-vrienden gaan we spammen met het verste nieuws, trendy recepten en de laatste aanbiedingen van onze webwinkel.

Vers
Ik weet zeker dat ik goed zit. De online markt voor verse groenten ligt compleet braak. Slechts ťťn procent van de Nederlandse consumenten heeft wel eens groenten of fruit via het internet gekocht. In Groot-BrittanniŽ ligt dat percentage op 14 procent. Het Productschap Tuinbouw heeft†onderzoek† gedaan naar online verkoop van vers in Nederland, Duitsland en Groot-BrittanniŽ. De online verkoop van groenten en fruit en andere versproducten heeft de toekomst in Nederland.†Ik zit dus in een geweldige groeimarkt.

Ondernemen
De helft van klein ondernemend Nederland zit werkeloos thuis. Veel van die ZZP'ers zullen zich in de vele stille uurtjes thuis afvragen wat ze dit jaar moeten doen. Ook zij moeten nu echt hun eigen boontjes doppen. Bijna een derde van alle Nederlanders zegt binnen vijf jaar een eigen webshop te willen beginnen. Dat bleek vorig jaar uit onderzoek van Winkeltje.nl. Dan moeten we toch wel verduveld veel nichemarkten gaan bedenken. Het wordt druk in de steeds vollere webwinkelstraten van Nederland.

Maar ja, hoe vertel ik het straks mijn partner bij het zondagse ontbijt?


0

Onderwerp(en) & tags voor dit artikel:

- Offline vs online (Multichannel)
- Fulfilment (Logistiek)
- Social media marketing (Marketing)
- Pakketverzending (Logistiek)Geef nu als eerste een reactie op:
Je eigen verse boontjes doppen


Code (zie plaatje hierboven)Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. De redactie van Twinkle behoudt zich het recht voor om reacties te verwijderen in geval ze niet ter zake doen, commercieel of kwetsend zijn. Alle reacties zijn te allen tijde voor verantwoordelijkheid van de inzender.