Zaterdag 23 juli 2011

5385 keer gelezen1 x gereageerd

Regel je eigen uitvaart nu online

Walther Ploos van Amstel

Regel je eigen uitvaart nu online

Ik dacht dat het een grapje was. Een luid schreeuwende advertentie van Uitvaartdirect.nl op de achterkant van het Parool zaterdag. Een reis boeken via internet vindt iedereen heel normaal. Waarom dan niet de laatste reis?


Op Uitvaartdirect.nl, van de Amsterdamse uitvaartondernemer PC Hooft, kun je nu al zelf direct de locatie en tijd van je plechtigheid vastleggen. Een beetje voorbarig!

Uitvaartdirect.nl biedt een basisdienstverlening, die naar wens is uit te breiden. Via deze site leg je de uitvaart online vast, met gelegenheid tot afscheid nemen, een opbaring en een aulaplechtigheid. Verder voldoende keuze in kisten, bloemen en catering.

De duvel verzoeken
Inschrijven gaat angstwekkend eenvoudig. Je maakt een account aan met onder meer je burgerservicenummer. Ik vond het morbide om nu al een account aan te maken. Dat is toch een beetje de duvel verzoeken.†Wel ben ik benieuwd hoe ze grappenmakers buiten de deur gaan houden. Voor je het weet staat er een uitvaartstoet voor je huis. Beetje enge gedachte...

Uitvaartdirect.nl geeft een duidelijk overzicht van de tarieven, zodat je meteen wat de kosten voor de uitvaart zijn en je kunt er zelfs voor gaan sparen. Omdat het direct online wordt geregeld, wordt ook de eerste betaling online voldaan met IDeal, creditcard, GWK Travelex, of een lening via Banco Santander.

Sterven is online business
Ons sterven is online business geworden. Online condoleren kon ik nog wel begrijpen. Collectieve smart met elkaar delen heeft nog wel wat. Maar nu kun je ook al overal op het internet de familie persoonlijk condoleren. Even ‘copy’ van jouw condoleance voor oma Jansen en ‘paste’ naar de pagina van opa Willems; ‘Het is toch zo erg voor moeder’. Hoeveel onpersoonlijker kan het nog worden?

De-laatste-greetz.nl
Wat komt hierna? Kun je straks ook de beste afscheidsspeeches downloaden van het internet op basis van wat steekwoorden over moeder, vader of vriend? Een twitteraccount als condoleanceregister? De-laatste-greetz.nl voor de ultieme condoleancekaart (je kunt nu al kiezen uit 84 verschillende kaarten). Niet voldoende bezoekers? Boek-je-rouwenden.nl verzorgt een volle zaal.†Nog een kleine link naar de Gemeentelijke Basis Administratie en het elektronisch patiŽntendossier en de uitvaartondernemers kunnen proactief gaan plannen.

Ik wil eigenlijk nog lang niet nadenken over mijn laatste reis. En al helemaal niet via internet. Geef mij die ouderwets kraai maar …


0

Onderwerp(en) & tags voor dit artikel:

- Selfservice (Klantcontact)Er is op dit moment 1 reactie gegeven op:
Regel je eigen uitvaart nu online
  1. Peter K op maandag 5 december, 2016 om 11:55
    www.uitvaartverzekeringvergelijken.nl

    Toch niet zo'n succes. Ik zie dat de website offline is inmiddels, helaas..


Laat een reactie achter:

Code (zie plaatje hierboven)Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. De redactie van Twinkle behoudt zich het recht voor om reacties te verwijderen in geval ze niet ter zake doen, commercieel of kwetsend zijn. Alle reacties zijn te allen tijde voor verantwoordelijkheid van de inzender.