Zondag 10 juli 2011

6639 keer gelezen1 x gereageerd

Altijd Vers Thuis: we zijn benieuwd ..

Walther Ploos van Amstel

Altijd Vers Thuis: we zijn benieuwd ..

De kleine winkelier verdwijnt langzaam uit het straatbeeld door de concurrentie met supermarkten en webwinkels. Vijf kleine winkeliers in Amstelveen gaan op internet de concurrentie met supermarkten aan. Gaat dat wel werken?

Een bakker, een slager, een vishandelaar, een groenteman en een kaasboer bieden consumenten online hun gezamenlijke assortiment aan op Altijdversthuis.nl.

Altijdversthuis
Klanten kunnen hun volledige bestelling in één keer bij de webwinkel plaatsen. 
De verschillende winkels maken hun deel klaar en een bezorger brengt het gratis thuis langs bij bestellingen van meer dan vijftig euro. Als je voor 15:00 uur bestelt, heb je het voedsel tussen 17:00 en 19:00 uur in huis. Maar, je mag ook alles in één keer ophalen bij een groenteman in Amstelveen. Vers is dus echt vers.

Postcodecheck
Het Parool berichtte er uitgebreid over. De eerste conclusie: storm loopt het nog niet. De tweede conclusie: een enkel bezoekje aan de supermarkt om de hoek is een stuk voordeliger. De gemeente Amstelveen is de enige gemeente waar Altijd Vers Thuis actief is. Als Amsterdammer kwam ik er gewoon niet in na de postcodecheck… dat motiveert niet echt. Ik was wel nieuwsgierig naar het aanbod, maar ik kreeg de virtuele deksel op de neus.

Groente en vlees
Op internet zijn meer initiatieven te vinden om kleine winkeliers aan een webwinkel te helpen. Helaas, met weinig succes.

Mijngroenteboer.nl probeert speciaalzaken een plek op het web te geven. Voor twintig euro per maand kunnen groenteboeren er een internetvestiging beginnen; bezorgen moeten ze zelf regelen. Er doet slechts één actieve groenteboer mee, naast veel testwinkels.

Slagerij.nl is een jaar actief, maar van de 2300 slagers in Nederland heeft zich maar een tiental gemeld waaronder virtuele demowinkels bij mij in de buurt. Wat moet je daar nou mee?

Klaarblijkelijk vinden de zelfstandige winkeliers het internet voor bestellen en leveren niet de moeite waard. Dat is kortzichtig. Als slager, bakker en groenteboer concurreer je toch met Ah.nl, de Versbezorger of gewoon Thuisbezorgd.nl?

Specialiseren
Is de combinatie van speciaalzaken een goede zet? 'Zo ongeveer het domste wat speciaalzaken kunnen doen', zegt deskundige Gerard Rutte over Altijdversthuis.nl in het Parool. 'Op internet scoor je juist door een niche te zoeken, niet door de strijd aan te gaan in de breedte. In Twente zit een slager die wekelijks vierduizend kilo vlees via internet levert voor barbecues. Desgewenst met de kooltjes, het bier en de kok erbij. Als speciaalzaak moet je je juist onderscheiden, iets wat een supermarkt nooit zal kunnen.'

Scepsis
Altijdversthuis.nl? Leuk bedacht en we zijn benieuwd naar de voortgang. Overigens met enige scepsis. Is het niet, net als de andere initiatieven, teveel vanuit de technologie bedacht? En, is er niet te weinig nagedacht over hoe je al zelfstandige winkelier, straks op het internet, de consument echt in het hart raakt? Helpen ze hiermee nu echt de zelfstandige winkelier de winter door? Ik twijfel.

 
 

0

Onderwerp(en) & tags voor dit artikel:

- Fulfilment (Logistiek)
- Offline vs online (Multichannel)
- Voorraadbeheer (Logistiek)
- Pakketverzending (Logistiek)Er is op dit moment 1 reactie gegeven op:
Altijd Vers Thuis: we zijn benieuwd ..
 1. Wiko op vrijdag 15 juli, 2011 om 10:45

  Beste Walther,

  Mooi dat je interesse hebt, leuk dat we het over veel zaken eens zijn en jammer voor jou (en een heleboel anderen) dat we alleen nog in Amstelveen aan de slag zijn. Maar dat zal vast veranderen hoor!

  Over de bestellingen zijn we heel tevreden, zeker sinds alle publiciteit die we gekregen hebben. Want dat het de eerste twee weken niet storm liep, dat hadden we wel verwacht. Ter vergelijk: ik heb me laten vertellen dat albert.nl zelfs slechts drie bestellingen had in de eerste drie weken.

  Altijd Vers Thuis biedt onderscheid op kwaliteit, net als alle goeie versspecialisten. Daarmee kunnen onze versspecialisten alle concurrentie aan en Altijd Vers Thuis is slechts een uitbreiding van hun service met nog meer gemak voor de consument. Ik zou tegen alle mensen in Amstelveen willen zeggen: "geniet ervan!".

  Fijne dag, Wiko (van Altijd Vers Thuis).

  PS: als je één van de postcodes van Amstelveen leent, (bv. 1182) dan kun je het mooie assortiment en de recepten gewoon zien. Sterker, je kunt dan zelfs bestellen om af te halen. Probeer het gerust een keer uit.

   


Laat een reactie achter:
 

  Code (zie plaatje hierboven)Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. De redactie van Twinkle behoudt zich het recht voor om reacties te verwijderen in geval ze niet ter zake doen, commercieel of kwetsend zijn. Alle reacties zijn te allen tijde voor verantwoordelijkheid van de inzender.