Dinsdag 5 april 2011

4548 keer gelezen5 x gereageerd

Ik word Ambassadeur voor de Thuislevering

Walther Ploos van Amstel

Ik word Ambassadeur voor de Thuislevering

De Amsterdamse binnenstad gaat de komende acht jaar volledig op de schop. De gemeente verbouwt het Stationsplein en de Prins Hendrikkade, er komt een stadslus met een-richtingsverkeer en grote delen worden autovrij.

Er liggen mooie, en dikke, plannen met geweldige impressies van hoe mooi het allemaal gaat worden. Daar hadden we die inmiddels tienjarige bouwput voor onze deur wel voor over.

De vele ondernemers, winkels, horecabedrijven en toeristen delen de binnenstad met meer dan tachtigduizend Amsterdammers. Bewoners die graag bestellen bij Albert.nl, de Culinaire Versmarkt, Nespresso, Wehkamp of Bol.com. En dat doen ze al snel meer dan een half miljoen keer per jaar op die binnenstedelijke postzegel. Hoe moet dat straks? Er lijkt in de Amsterdamse plannen nog nauwelijks nagedacht te zijn over de thuislevering bij de binnenstadbewoners.

Mooie plannen
De gemeente Amsterdam geeft iedereen ruim van tevoren de kans om de plannen in te zien en suggesties te doen. Wij klagen over de bomen die ze voor ons huis willen planten en over nog zo wat klein lokaal leed als de kleur van de nieuwe stoeptegels en de vormgeving van de fietsenrekken.

Opkomen voor belangen
De Kamer van Koophandel, MKB Nederland, Amsterdam City en Horeca Nederland komen op voor de belangen van hun leden. Die willen allemaal goed bereikbaar zijn voor de kleertjes, de verse vis, de consumenten en de bierstroom. Maar, niemand komt op voor de belangen van de honderden webwinkels die tachtigduizend consumenten (en even zoveel kleine ondernemers) moeten bedienen in Amsterdam.

Laden en lossen?
Er zijn in de Amsterdamse plannen geen laad- en losvoorzieningen voorzien voor de levering van webwinkels. Niet duidelijk is hoe nu het goederenverkeer voor ondernemers en bewoners gaat lopen. Er zijn nu al knelpunten in de bevoorrading. Die knelpunten worden nijpender, omdat de bestaande laad- en losmogelijkheden volledig verdwijnen in de plannen en er toch steeds meer bezorging door webwinkels plaatsvindt. Dat is niet handig.

Ambassadeur
Ik wil wel Ambassadeur voor de Thuislevering worden. Ik ga met de thuiswinkelorganisaties en pakjesleveranciers naar lokale overheden om te praten over het belang van een goede, duurzame en veilige, thuislevering en wat ze daarvoor moeten doen. En ik laat mij inspireren door uitstekende buitenlandse voorbeelden. Ik ga gemeenten het bedrijfsleven mobiliseren om actief bij te dragen aan een aantal succesvolle voorbeeldprojecten.

Nu alleen nog een potje met geld vinden voor mijn riante salaris, kantoor aan een van de Amsterdamse grachten en keurige dienstauto met chauffeur …

At your service!

 
 

0

Onderwerp(en) & tags voor dit artikel:

- Pakketverzending (Logistiek)
- Keurmerken (Wetgeving)
- Consumentenrecht (Wetgeving)Er is op dit moment 5 keer gereageerd op:
Ik word Ambassadeur voor de Thuislevering
 
 1. Esther Segers op woensdag 6 april, 2011 om 14:07

  Hoi Walther,  

  Heb je het artikel: 'Bpost plaatst pakjesautomaten voor Belgische webshoppers' al gelezen? Leuk initiatief van onze onderburen, misschien eens sparren met deze Belgen, in het kader van jouw ambassadeursschap (http://bit.ly/hFDS4S)?

  Gesproken over onderburen: In een ver verleden was je ooit nog mijn 'onderbuurman' -Kerkstraat-.

  Succes, lijkt me zinvol initiatief!

 2. Walther Ploos van Amstel op woensdag 6 april, 2011 om 18:07

  Geweldige tip! Dank je wel.

  En inderdaad waren wij buren op de Kerkstraat. Jij zat bij Nedlloyd DC en ik had de Galerie....

  Groeten!

  Walther.

 3. Andre op donderdag 7 april, 2011 om 08:59

  Walter dat wordt de bakfiets en/of paard en wagen van stal halen.

 4. Hessel Visser op donderdag 7 april, 2011 om 09:04

  Beste Walther,

  Misschien kan je in dag budget gelijk een studiereis naar Rome in opnemen. Daar maken ze gebruik van de meest mooie vervoersmiddelen. Het barst er van de scooters en Smarts. Misschien kan je een Smart met chauffeur bestellen. De vraag is of we de oplossing van de laatste meter in de infrastructuur of in de (vervoers)middelen moeten gaan vinden.

  Wens je een mooie nieuwe baan toe.

  Met een hartelijke groet,

  Hessel

 5. Raymond Cools op vrijdag 15 juli, 2011 om 16:46

  Beste Walter,

   

  Ik weet dat je een fervent web-shopper bent. Mischien is dit de uitgelezen kans om eens achter de PC vandaan te komen en naar bv Selexyz in A'dam te gaan. Te genieten van een heerlijk kopje koffie en ondertussen ook te genieten van twee andere zaken, de rust waarin je een groot gedeelte van de long tail in boeken nog kunt voelen.

  Daarnaast kun je, als je slim shopt, een aantal producten consolideren en aan stroomverdikking doen iets wat bij internet leveranciers maar niet wil lukken en zo funest is voor het milieu

  Verder is het door de stad lopen gezond, goed voor je fysieke ontmoetingen met vrienden en kun je beter nieuwe trends waarnemen

  Potverdorie dat  ouderwetse  winkelen was zo stom nog niet

  Veel winkelplezier

  Raymond

   

   


Laat een reactie achter:
 

  Code (zie plaatje hierboven)Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. De redactie van Twinkle behoudt zich het recht voor om reacties te verwijderen in geval ze niet ter zake doen, commercieel of kwetsend zijn. Alle reacties zijn te allen tijde voor verantwoordelijkheid van de inzender.