Woensdag 19 januari 2011

25435 keer gelezen6 x gereageerd

Nespresso zet de nieuwe norm in thuislevering

Walther Ploos van Amstel

Nespresso zet de nieuwe norm in thuislevering

Afgelopen zondag was het weer eens mis. Geen Nespresso cupjes meer... Er zat niets anders op dan naar de Amsterdamse Bijenkorf af te reizen. Geen pretje op zondag.

Ondanks de vernieuwde opzet van de Nespresso shop-in-shop was de rij wachtenden tussen de rood fluwelen koordjes eindeloos lang. Russische toestanden, veel ongelukkige gezichten en een half uur voordat je met je duur betaalde cupjes weer buiten staat. Daar is de zondag toch niet voor.

Nespresso Your Time
Het alternatief is niet veel beter. Je kunt ook bestellen op de site van Nespresso en, na twee oranje-witte 'u was niet thuis' TNT-briefjes, op zaterdag in de rij aansluiten bij een van de laatste postkantoren in Amsterdam. Of een hele dag wachten op dat pakje dat de bezorger op enig moment van de dag bezorgt. Waarom kan dat niet gewoon op afspraak? Nespresso pakt dit aan met 'Nespresso Your Time'.

Tijdstip naar keuze
Nespresso presenteert met Nespresso Your Time een nieuwe, aanvullende bezorgservice voor Amsterdam: levering op afspraak, 7 dagen per week. Je bestelt telefonisch of via Nespresso.com en laat de koffie leveren op een tijdstip naar keuze; van maandag tot en met vrijdag tussen 8.00 en 22.00 uur en zaterdag en zondag tussen 8.00 en 14.00 uur. Als consument betaal je wel voor deze service; afhankelijk van het leveringsmoment en het aantal bestelde capsules betaal je vanaf 6,50 euro voor de levering

Logistieke stuur
Nespresso heeft het helemaal begrepen en zet hiermee de nieuwe norm voor thuislevering: op afspraak en met een slimme beloning. De consument komt bij Nespresso aan het logistieke stuur. Hopelijk mogen we straks de oude cupjes voor recycling ook meteen meegeven aan de Nespresso-butler.

 
 

0

Onderwerp(en) & tags voor dit artikel:

- Pakketverzending (Logistiek)
- Verzendkosten (Logistiek)
- Offline vs online (Multichannel)Er is op dit moment 6 keer gereageerd op:
Nespresso zet de nieuwe norm in thuislevering
 
 1. Nanja op vrijdag 21 januari, 2011 om 14:21

  Bepaald geen nieuwe norm. bv Wehkamp levert al heel lang op afspraak met Selekt vracht. Jammer is alleen dat Select zich dan weer niet aan de (met Wehkamp overeengekomen) tijden houdt... Maar dat kan een tijdelijke hikup zijn.

  Wehkamp/selektvracht komt overigens ook op afspraak je retouren ophalen...

 2. Jeroen op vrijdag 21 januari, 2011 om 14:42

  Hoezo Nespresse zet de toon? Het werkt alleen in Amsterdam, alles buiten 020 telt weer eens niet mee? Slaat werkelijk weer eens nergens op!

 3. Wim op vrijdag 21 januari, 2011 om 16:16

  Nanja!!! Selectvracht heeft echt geen 2 uur tijdsblokken tussen 8 uur en 22 uur.  Hier kan je alleen kiezen uit middag of avond en komen doen ze toch niet.

  Ook op zaterdag en zondag is niet mogelijk bij Selectvracht en vandaag besteld vandaag in nuis al helamaal niet. Deze Nieuwe Nespresso Your time Service is echt uniek in nederland.

   

 4. Fokko op vrijdag 21 januari, 2011 om 21:21

  @ Wim; echt uniek in Amsterdam. Nederland merkt er niet zoveel van.

 5. Hans op vrijdag 8 april, 2011 om 12:49

  het is nu de Randstad. De rest van NL werkt toch niet, daar staan nog DE machines te pruttelen in de keuken.

 6. Richard op maandag 16 mei, 2011 om 12:35

  Te gek dit! Werkt prime...Doe Nespresso de logistieke afhandeling zelf?

   


Laat een reactie achter:
 

  Code (zie plaatje hierboven)Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. De redactie van Twinkle behoudt zich het recht voor om reacties te verwijderen in geval ze niet ter zake doen, commercieel of kwetsend zijn. Alle reacties zijn te allen tijde voor verantwoordelijkheid van de inzender.