Donderdag 9 december 2010

16101 keer gelezenNu reageren

UK zet de trend voor e-commerce en logistiek

Gastblogger

UK zet de trend voor e-commerce en logistiek

Ik heb m’n tickets al geboekt: 17 februari 2011 organiseert Metapack in de UK de eerste 'eCommerce Home Delivery Conference'. Een eendagsconferentie waarin zich enerzijds distributeurs, fulfilmentbedrijven, ecommerce-platforms en IT-leveranciers zullen presenteren. En aan de andere kant zijn er 14 workshops / case studies te beluisteren over afleveropties, internationale distributie, fulfilment-organisatie, customer service , retouren-organisatie, etc.etc.

Door: gastblogger Nando van Essen

De aandacht voor 'operations' neemt met de groei van e-commerce steeds meer toe:

  • Meer ondernemingen gaan zich toeleggen op IT-support voor de logistiek van e-commerce
  • Meer bedrijven presenteren zich op de markt aan wie je als webshop-ondernemer je fulfilment kunt uitbesteden
  • Meer distributeurs worden actief op de “last mile”, en ze gaan zich meer onderscheiden op serviceniveau
  • Afhaalservicepunten winnen meer en meer aan belangstelling

De omzetontwikkeling van e-commerce in Nederland is spectaculair te noemen: van 2005 naar 2010 van 2 naar ca. 8 miljard euro. De UK is in Europa echter verreweg de koploper op het gebied van e-commerce sales: In 2010 wordt een groei verwacht van 12,4% ten opzichte van 2009. De e-commerce omzet zal groeien naar bijna 67 miljard euro. Als we er rekening mee houden dat de UK ongeveer 3,5 keer zoveel inwoners heeft als Nederland dan betekent dat dat de gemiddelde Engelsman per jaar 100% meer online koopt dan de gemiddelde Nederlander.  

En dat schaalverschil vertaalt zich ook in de aandacht voor de logistiek van e-commerce. De UK is wat dat betreft een bron van inspiratie. Een paar voorbeelden:

  • the Interactive Media in Retail Group (IMRG), de Thuiswinkel.org van de UK, heeft een aantal jaren geleden al een logistiek keurmerk geļntroduceerd: IDIS (Internet Delivery Is Safe)
  •   Een organisatie als Metapack komt met grote regelmaat met onderzoeken op het gebied van e-commerce en logistiek, en herhaalt onderzoeken ook om te zien welke progressie is geboekt.
  • Snowvalley.com heeft alweer voor het 5e jaar een rapport gepresenteerd waarin specifiek de retourprocessen van online aankopen worden geanalyseerd. Het 2010-rapport is gebaseerd op de resultaten van   137 webshops.

Dus: als je geļnteresseerd bent in ontwikkelingen op het gebied van logistiek en e-commerce, neem dan regelmatig de tijd om je op de hoogte te stellen van nieuws daarover vanuit de UK. Over de belangrijkste ontwikkelingen die 17 februari 2011 aan de orde komen zal ik je zeker berichten.

Nando van Essen is mede-aandeelhouder van DeliveryMatch. DeliveryMatch is een gespecialiseerd dienstverlener op het gebied van e-commerce en logistiek.

 
 

0

Onderwerp(en) & tags voor dit artikel:

- Pakketverzending (Logistiek)
- Buitenland (Logistiek)
- Fulfilment (Logistiek)Geef nu als eerste een reactie op:
UK zet de trend voor e-commerce en logistiek

 

  Code (zie plaatje hierboven)Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. De redactie van Twinkle behoudt zich het recht voor om reacties te verwijderen in geval ze niet ter zake doen, commercieel of kwetsend zijn. Alle reacties zijn te allen tijde voor verantwoordelijkheid van de inzender.