Twinkle | Digital Commerce

Thuiswinkel.org meets Shop.org - part 2

2017-05-26
180101
  • 1:08

Weer terug uit de VS na overleg met onze Amerikaanse counterparts van Shop.org. Altijd weer inspirerend en leerzaam. De basis gelegd voor de Global Ecommerce Summit nieuwe stijl, volgend jaar van 23-25 mei in Barcelona. Shop.org is medeorganisator.

De National Retail Federation, waar Shop.org onderdeel van uit maakt, gaat haar volle gewicht leggen in de volgende Global E-commerce Summit, te beginnen met een promotiecampagne tijdens de grootste retailshow ter wereld, de NRF-conventie, januari aanstaande in New York.

Global issues
Goed nieuws dus, want uiteindelijk maken we allemaal onderdeel uit van een mondiale e-commmerce markt. De reikwijdte van veel issues waar webwinkels in Nederland mee geconfronteerd worden, zijn global issues. Issues op het gebied van betalingsverkeer, marketing, fraude en veiligheid stoppen namelijk niet bij Lopik of Maastricht. En zij stoppen ook niet bij de grenzen van Europa.

Leren en doen
De noodzaak van internationaal en globaal overleg is derhalve groot en de Global Ecommerce Summit wil deze rol op zich nemen als de ontmoetingsplaats van global industry leaders en managers die met en van elkaar willen leren en doen. Vanuit Europa gaan we dat op geheel eigen wijze invullen - waarover binnenkort meer - en zullen we onze plaats als continent naast de Amerikanen opeisen.