Woensdag 28 juli 2010

8665 keer gelezen2 x gereageerd

Tante Post: waar is mijn brievenbus gebleven?

Walther Ploos van Amstel

Tante Post: waar is mijn brievenbus gebleven?

Ik woon in hartje Amsterdam en stond vanochtend met een envelop in mijn knuistjes. Ik wil een oud-tante feliciteren met een ouderwetse verjaarsdagkaart. Extra groot, met zo’n geluidje erin, handgeschreven, de van de TNT Post-website ‘gedownloade’ postzegel keurig recht op de envelop geplakt en stiekem een beetje trots op mijn goede daad. Kleine moeite, groot plezier.

Zoektocht
Snel op weg naar een brievenbus. Zo’n vertrouwde rode jongen die vroeger op elke straathoek stond. Eigenlijk niet op weg naar een brievenbus, maar, vooral op zoek naar een brievenbus…   Mijn vaste brievenbus bleek ingebouwd door de Noord-Zuid-Lijn aannemers. Jammer. Op weg naar de Dam, het Rokin en dieper de stad in. Geen felrode bus meer te vinden, en ook geen fel-oranje brievenbus in de nieuwe huistinten. Volgens de website van TNT Post zou er zelfs een brievenbus recht voor mijn huisdeur staan. Mooi niet! Die informatie klopt dus niet.

Uiteindelijk heb ik een bus gevonden op een smal grachtje in de Nieuwmarktbuurt. Nu maar hopen dat de Amsterdamse postbodes deze bus ook kennen en dat ze niet simpelweg zijn vergeten ook deze brievenbus te verwijderen. Het is een mooie brievenbus, maar, waarom met zo’n smalle en enge gleuf. De verjaardagskaart paste niet. Balen!

Makkelijk?
Eigenlijk zijn het vreemde jongens bij de posterijen. Eerst sluiten ze hun mooie postkantoren, daarna sluiten ze hun brievenbussen, straks komen ze post ook naar maar 2 of 3 keer per week brengen en daarna klagen ze dat we steeds minder post versturen… TNT Post maakt het mij als postliefhebber ook wel steeds lastiger. Zeker als ik ergens onder weg in Nederland iets wil posten; geen idee hoe en waar. Volgende keer krijgt mijn tante gewoon weer een Hallmark e-card. Zoveel makkelijker.

Post-app-jes
Maar, TNT Post denkt gelukkig mee. Er zijn nu leuke applicaties (een app-je noemen we dat) voor mijn mobiele telefoon die mij vertellen waar ik terecht kan met de post; waar is de dichtstbijzijnde brievenbus en wanneer wordt die ook echt geleegd? Waar kan ik heen met pakjes? Waar kan ik aangetekende post kwijt? Een prima ‘location based service’.

De applicatie bevat een postcodezoeker, een tarievenwijzer en een functie om een TNT Post-locatie bij jou in de buurt te vinden. Ook kun je met Track & Trace volgen waar je pakje is gebleven en kun je met Try Now gratis producten aanvragen. En met de kaartjesturen-app kan ik mijn tante nu ook onderweg een kaart sturen. Ik heb dus helemaal geen brievenbus meer nodig.

Ik ga weer wat vaker een kaartje te sturen aan mijn lieve vrienden en dierbare familie. Hoe wat de slogan ook al weer? Leuker kunnen we het niet maken, makkelijker wel.

Helaas staat alleen die NIET bestaande brievenbus voor mijn deur er nog steeds alleen maar virtueel. Dat is dan toch weer jammer...

 
 

0

Onderwerp(en) & tags voor dit artikel:

- Post- en pakketverzenders (Logistiek)
- Pakketverzending (Logistiek)
- Verzendkosten (Logistiek)
- Mobiele marketing (Marketing)
- Postverzending (Logistiek)Er is op dit moment 2 keer gereageerd op:
Tante Post: waar is mijn brievenbus gebleven?
 
  1. Steven Hogenbosch op woensdag 28 juli, 2010 om 19:32

    Beste Walther, alhoewel er steeds minder postbussen te vinden zijn heeft TNT wel veel extra servicepunten geopend in of bij supermarkten zoals AH. Die zijn vast en zeker makkelijker te vinden dan de brievenbus die je nu hebt gebruikt.

  2. Boris van Woerkom op vrijdag 6 augustus, 2010 om 00:48

    Virtuele brievenbussen het is een nieuwe trend die zelfs tot in Gouda is doorgedrongen, vorige week stond hij er nog. lekker k*t


Laat een reactie achter:
 

  Code (zie plaatje hierboven)Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. De redactie van Twinkle behoudt zich het recht voor om reacties te verwijderen in geval ze niet ter zake doen, commercieel of kwetsend zijn. Alle reacties zijn te allen tijde voor verantwoordelijkheid van de inzender.