Maandag 15 juni 2009

5765 keer gelezenNu reageren

Telecomwet pas per 1 oktober van kracht

Gastblogger

Telecomwet pas per 1 oktober van kracht

Het ministerie van Economische Zaken heeft een persbericht verspreid over de nieuwe Telecomwet. Deze zal pas op 1 oktober 2009 in werking treden. Eerdere berichten gingen uit van 1 juli 2009. De vertraging blijkt te komen door het Bel-me-niet register.

Door: gastblogger Michael Linthorst

Telecomwet
Al tijden houden vele direct marketeers zich er mee bezig: De nieuwe Telecomwet. Wanneer de nieuwe wet van kracht wordt, hebben we niet alleen van onze particuliere klanten, maar ook van onze zakelijke relaties uitdrukkelijk†toestemming nodig†om ze te benaderen met commerciŽle e-mail, sms en fax. Hierdoor ontstaat er een compleet spamverbod voor Nederlandse bedrijven.

Vele marketeers waren inmiddels druk bezig om voor 1 juli hun klantenbestand up-to-date te maken en de juiste toestemming te regelen. Nu blijkt plotseling de datum op te schuiven. Hoe zit dat nu met die ingangsdatum?

Ingangsdatum
Een telefoontje naar de OPTA biedt duidelijkheid. Een onderdeel van de Telecomwet is de vernieuwde†regelgeving omtrent telemarketing. Met de nieuwe Telecomwet treedt namelijk ook het wettelijke Bel-me-niet register in werking, dat een einde moet†maken aan ongevraagde telefoontjes van telemarketeers. Onderhandelingen tussen de overheid en de verschillende partijen die moeten zorgen voor de naleving van het nieuwe register, hebben uiteindelijk langer geduurd dan verwacht.

Gevolgen van uitstel?
Tot 1 oktober 2009 is het officieel nog niet verboden om ongevraagde commerciŽle e-mail te versturen naar zakelijke relaties. Zie dit uiteraard niet als vrijbrief om alsnog die ene aanbieding de deur uit te doen. Zie het als extra mogelijkheid om ervoor te zorgen dat uw adressenbestand volledig up-to-date is en u in het vervolgens alleen met uitdrukkelijke toestemming verzendt (opt-in).

Michael Linthorst is directeur van†Copernica Marketing Software.†


0

Onderwerp(en) & tags voor dit artikel:

- Nederlandse wet (Wetgeving)
- E-mailmarketing (Marketing)
- Personalisatie (Klantcontact)Geef nu als eerste een reactie op:
Telecomwet pas per 1 oktober van kracht


Code (zie plaatje hierboven)Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. De redactie van Twinkle behoudt zich het recht voor om reacties te verwijderen in geval ze niet ter zake doen, commercieel of kwetsend zijn. Alle reacties zijn te allen tijde voor verantwoordelijkheid van de inzender.