Dinsdag 3 februari 2009

4724 keer gelezen6 x gereageerd

Kantoorartikelen besteld fire-and-forget

Walther Ploos van Amstel

Geen afbeelding beschikbaar
TonerIk ben dol op de vermakelijke mailtjes die Twinkle-lezers me doorsturen.

Een collega had enkele tonercartridges besteld bij een webwinkel voor kantoorartikelen. En toen kwam dat bevestigingsmailtje met als boodschap: "wij hebben alleen geen eindcontrole over deze order...". Pardon! Wat bedoelt u daarmee?
Biij Defensie noemen we dat Fire-and-Forget... Maar zal die nieuwe klant daar nu van denken? Beloofd is toch beloofd?

Mijn simpele tip voor deze webwinkel: vertrouwen is goed, controleren is beter. Dat verdient een klant gewoon. Die verwacht dat je de hele logistieke keten volledig in controle hebt... en betaalt daarvoor.

De leverancier sluit af met: "bedankt voor uw vertrouwen". Vertrouwen? Hoezo?!

------

Voor de liefhebbers het gewraakte mailtje:

Geachte heer,

Hierbij delen wij u mee dat de door u bestelde producten vandaag zijn verzonden rechtstreeks vanaf ons centraal magazijn in Beuningen.
Het grote voordeel hiervan is, dat de producten morgen bij u in huis zijn...

Wij hebben alleen geen eind controle over deze order. In het geval dat er onverhoopt iets niet klopt aan deze zending laat u het ons dan binnen 3 dagen weten.

Mocht u nog vragen hebben, neemt u dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Heeft u vragen over uw order, kunt u dan uw klantnummer xxxxx en eventueel factuurnummer yyyyy aan ons doorgeven ?

Bedankt voor uw vertrouwen en hopelijk tot ziens.
Met vriendelijke groet,

De medewerkers van uw kantoorvakhandel.


 
 

0

Onderwerp(en) & tags voor dit artikel:

- Pakketverzending (Logistiek)
- Voorraadbeheer (Logistiek)Er is op dit moment 6 keer gereageerd op:
Kantoorartikelen besteld fire-and-forget
 
 1. Martin op woensdag 4 februari, 2009 om 20:04

  Die jongens bedoelen dat het nog met een postbedrijf meemoet. Ze kunnen niet beloven wat zo'n bedrijf nog moet waarmaken.

 2. Hans op woensdag 4 februari, 2009 om 21:10

  Het lijkt me dat Walther dat ook begrijpt.

 3. Wil Bremers op vrijdag 6 februari, 2009 om 14:52

  Walther houdt zich wel erg van de domme (hoop ik althans :-) Natuurlijk kan de webwinkel de fulfillmentpartner niet op de vingers kijken. En als het niet in orde is dan moet de klant dat aan de webwinkel doorgeven en niet aan de fulfillmentpartner.

 4. Maurice op vrijdag 6 februari, 2009 om 15:00

  "Communicatie technisch" niet handig, maar wel erg eerlijk. En helaas komen veel bedrijven die wel controle hebben over hun order hun afspraak ook niet na....

 5. TG op vrijdag 6 februari, 2009 om 16:37

  Ik heb zelf in het verleden ook vaak online besteld. De order wordt snel/feilloos afgehandeld en via track/trace aangeboden. Dan blijft de 'postbezorging' in gebreke... daar kon de webstore ook niks aan doen natuurlijk.

 6. Evert op vrijdag 20 februari, 2009 om 15:23

  dat krijg je als je zelf geen voorraad hebt maar alleen met drop-shipments vanuit het magazijn van de groothandel(Q) uit beuningen werkt.


Laat een reactie achter:
 

  Code (zie plaatje hierboven)Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. De redactie van Twinkle behoudt zich het recht voor om reacties te verwijderen in geval ze niet ter zake doen, commercieel of kwetsend zijn. Alle reacties zijn te allen tijde voor verantwoordelijkheid van de inzender.