Twinkle | Digital Commerce

We spam you a merry X-mas

2017-05-26
  • 1:06
Xmas_spamDe laatste werkdagen van 2008. Hard werken om de mail op te schonen. Helaas verlies ik de strijd tegen een vloedgolf van kerstwensen. PayPal wenst u fijne kerstdagen en een gelukkig 2009! En vul voor PayPal ook maar Bol.com, Rabobank, Hyves, KLM en vele anderen in.

Alleen al afgelopen kreeg ik via de mail 120 kerstwensen binnen. Veel mails van de webwinkels waar ik iets heb gekocht, maar soms ook van volkomen wildvreemden, met allemaal dezelfde lelijke kerstfoto's en allemaal even onpersoonlijk. Mijn iPhone liep er volledig op vast.

Het is niet alleen onnodig, maar ook onzorgvuldig. Waarom staan alle emailadressen in de cc, en niet in de bcc, bij die kerstmails? Klakkeloos ´all´ ingedrukt bij het selecteren uit het adresboek? Leuk voor jouw concurrenten. Een korte reply to all en je bent bij iedereen in beeld.

Eerst even nadenken voordat je die kerstwensen verstuurt. Waarom, met welke doel en aan wie?

Ik ben dol op kerst en kerstwensen, Maar, volgend jaar wil ik gewoon weer een kaartje. Of nog liever een kaartje met een flesje als je echt om me geeft... en zelfs dat flesje alleen vind ik al prima.

p.s. voor iedereen: fijne kerstdagen en all the best voor 2009!