Dinsdag 23 december 2008

5552 keer gelezen3 x gereageerd

We spam you a merry X-mas

Walther Ploos van Amstel

Geen afbeelding beschikbaar
Xmas_spamDe laatste werkdagen van 2008. Hard werken om de mail op te schonen. Helaas verlies ik de strijd tegen een vloedgolf van kerstwensen. PayPal wenst u fijne kerstdagen en een gelukkig 2009! En vul voor PayPal ook maar Bol.com, Rabobank, Hyves, KLM en vele anderen in.

Alleen al afgelopen kreeg ik via de mail 120 kerstwensen binnen. Veel mails van de webwinkels waar ik iets heb gekocht, maar soms ook van volkomen wildvreemden, met allemaal dezelfde lelijke kerstfoto's en allemaal even onpersoonlijk. Mijn iPhone liep er volledig op vast.

Het is niet alleen onnodig, maar ook onzorgvuldig. Waarom staan alle emailadressen in de cc, en niet in de bcc, bij die kerstmails? Klakkeloos ´all´ ingedrukt bij het selecteren uit het adresboek? Leuk voor jouw concurrenten. Een korte reply to all en je bent bij iedereen in beeld.

Eerst even nadenken voordat je die kerstwensen verstuurt. Waarom, met welke doel en aan wie?

Ik ben dol op kerst en kerstwensen, Maar, volgend jaar wil ik gewoon weer een kaartje. Of nog liever een kaartje met een flesje als je echt om me geeft... en zelfs dat flesje alleen vind ik al prima.

p.s. voor iedereen: fijne kerstdagen en all the best voor 2009!

 
 

0

Onderwerp(en) & tags voor dit artikel:Er is op dit moment 3 keer gereageerd op:
We spam you a merry X-mas
 
 1. Martin op dinsdag 23 december, 2008 om 18:25

  Beste Walther, geachte relatie, ik wilde je een heel vat sturen, maar ik heb toch maar besloten jouw vat aan een goed doel te doneren. Ik neem aan dat je hier begrip voor hebt.

 2. Walther op dinsdag 23 december, 2008 om 18:50

  Martin, dat is mij nog het meest lief! Dan komt het tenminste goed terecht. Dit jaar bracht de werkgever een KeuzeKade. Wat een nachtmerrie... prullaria all-over-the-place op onvindbare websites. Gelukkig keuze ook voor goede doelen!

 3. Ruud op dinsdag 23 december, 2008 om 20:50

  "Klakkeloos ´all´ ingedrukt bij het selecteren uit het adresboek? Leuk voor jouw concurrenten. Een korte reply to all en je bent bij iedereen in beeld. "

  Ik kwam laatst op een programma uit dat wel heel ver ging. Je vult een site in als ilocal.nl en het indexeert voor je meer dan 100.000 e-mailadressen van bedrijven. Spammen is wel heel eenvoudig! 1st e-mail adres spider heet het.. Google: http://www.google.nl/search?hl=nl&safe=off&sa=X&oi=spell&resnum=0&ct=result&cd=1&q=1st+email+address+spider&spell=1


Laat een reactie achter:
 

  Code (zie plaatje hierboven)Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. De redactie van Twinkle behoudt zich het recht voor om reacties te verwijderen in geval ze niet ter zake doen, commercieel of kwetsend zijn. Alle reacties zijn te allen tijde voor verantwoordelijkheid van de inzender.