Maandag 10 november 2008

22737 keer gelezen14 x gereageerd

ShirtbyHand.nl: strictly personal

Walther Ploos van Amstel

ShirtbyHand.nl: strictly personal

Shirts op maat voor 69 euro? Ik geloofde er eerst niks van. Maar, het kan en het was een prima ervaring. De jonge bazen van ShirtbyHand.nl snappen het helemaal. Ze zijn ‘strictly personal’.

Voordat je mag bestellen komen ze langs op afspraak om jou, jouw collega's of vrienden in te meten. Vervolgens ontwerp en bestel je vanaf dan perfect op maat gemaakte shirts via hun website ShirtbyHand.nl. Ze doen dat aan huis of bij jou op het werk. Ze gaan zelfs op tournee naar Fortis, PricewaterhouseCoopers en Logica CMG.

Eindeloos veel keuze in kleuren, stiksels, boorden, knoopjes, afwerking en zelfs ook in mijn buitenmaatje. Door de kleuren van de stiksels van het overhemd te veranderen, geef je het overhemd een echte persoonlijke touch. Helemaal strictly personal. Kun je daar niet op wachten? Dan kun je ook direct een shirt ontwerpen en bestellen op basis van standaard confectiematen.

Logistiek een knap staaltje werk. Even inmeten, je gegevens in de database zetten, vervolgens een slim stukje 'guided selling', en na bestelling, en productie ergens ver weg in het Verre Oosten, ligt de chique afgewerkte doos met jouw eigen shirt binnendrie weken thuis. Een doos die ook echt gewoon in de brievenbus past. Een echt transparante wereldwijde logistieke keten, waarbij over alles goed is nagedacht.

Shirtbyhand.nl heeft de keten even echt helemaal omgekeerd met passie voor de klant. Dat zijn laatste meters zoals het hoort.

Bijenkorf en Society Shop? Eat my dust!


0

Onderwerp(en) & tags voor dit artikel:Er is op dit moment 14 keer gereageerd op:
ShirtbyHand.nl: strictly personal
 1. Marcel op maandag 10 november, 2008 om 11:15

  Leveren top kwaliteit! Bestel er al een jaar lang mijn shirts en ben nog steeds helemaal tevreden!

 2. Sebastiaan op dinsdag 11 november, 2008 om 10:14

  Maatshirts zijn natuurlijk helemaal top. Overal zie je winkeltjes ontstaan waar je een maatshirt of pak kunt laten maken. Shirtsbyhand vind ik persoonlijk een te lage kwaliteit en dat zelf opmeten werkt voor geen meter. Dit bedrijf heeft een betere kwaliteit: http://www.circleoftailors.com/ (en je kunt er ook een goed maatpak bestellen).

 3. Walther op dinsdag 11 november, 2008 om 10:20

  Dank voor je reactie! Ik ga zeker eens kijken naar deze suitsupllier... Nuttig tip!

 4. ja op donderdag 13 november, 2008 om 22:39

  ergens ver weg in het Verre Oosten: hoe kan het daar zo goedkoop: Arbo?

 5. Dirk op vrijdag 14 november, 2008 om 16:46

  Ik bestel mijn hemden bij http://www.capecomfort.com. Hoeft niemand voor langs te komen. Gewoon je leeftijd, lengte, gewicht en boordmaat is voldoende voor een pefect passend hemd.

 6. Henk op vrijdag 14 november, 2008 om 20:02

  Yeap, als je een standaard maatje hebt dan volstaat een standaard uitvoering. Maar net als Walther heb ik ook een 'buitenmaatje'. En gezien het eeuwig gejammer door de overheid dat 'wij' op dieet moeten is het een groeiende markt (letterlijk en figuurlijk). Dus ondanks dat de markt krimpt zal het voor Shirtsbyhands.nl een groeimarkt zijn.

 7. Rob op vrijdag 19 december, 2008 om 01:22

  Jammer alleen dat ze mijn geval eerst na twee maanden een te klein shirt leverden terwijl ik speciaal naar hun kantoor was gereden om mijn maten te laten nemen. Wel keurig restitutie trouwens.

 8. Sebastiaan op vrijdag 19 december, 2008 om 08:22

  @Dirk Probeer eens echt maatwerk, je zult dan zien dat je met lengte en gewicht niet echt ver komt. De maten opnemen voor een shirt of pakl is nu echt iets wat niet online kan. Je hebt er gewoon een tailor voor nodig die weet wat hij doet.

 9. Martin op woensdag 1 april, 2009 om 10:01

  The Society Shop heeft een mobile service die wel degelijk op kantoor of bij je thuis komt. Nemen de maten en je kan uit eindeloos veel combinaties kiezen. Je hebt een perfect hemd voor € 99,00. Aanrader!

 10. Peter op donderdag 2 april, 2009 om 21:08

  Ook ik heb bij ShirtbyHand besteld. Inderdaad tot twee keer toe te klein. Contact gezocht, maar geen reactie en dus na verschillende keren (email en bellen) geen reactie en dus ook geen geld terug. Ik zou zeggen, niet bestellen bij dit bedrijf! Van mij zullen ze in ieder geval nooit meer een bestelling krijgen!!

  Ik bestel mijn shirts nu bij Capecomfort en dat is prima. Je voert je leeftijd, gewicht, lengte in en het shirt dat geleverd wordt, past perfect!

 11. Sebastiaan op vrijdag 3 april, 2009 om 09:12

  @Peter Hoe kijk jij dan of je schouders goed zitten? Alleen een tailor kan dat voor jou doen. Anders kun je beter via Yoox.com een leuk shirt bestellen. Of naar de uitverkoopbakken van Oger. Alleen een tailor kan je echt een goed maatshirt opmeten. De rest is gerommel.

 12. Freddy Skippione op dinsdag 28 april, 2009 om 15:32

  Ik heb laatst een aardige vergelijkbare site ontdekt en een shirt besteld. http://www.smartshirt.asia, basis in Hong Kong maar gerund door Nederlanders. Wel zelf inmeten (of je moet net toevallig in Hong Kong zijn) maar een goede beschrijving en leuk aantal stoffen. Het shirt was 15 dagen na mijn bestelling in de brievenbus. Eenvoudige beschermenvelop, mooie travelpouch met het hemd. Keurig. Vanaf EUR59,95 via IDEAL betalen. Heb paar keer gemailed voor bestelling en kreeg nette reactie in het Nederlands. Vriendelijk. Niet overdreven. Eerlijk.

 13. peter op donderdag 14 mei, 2009 om 16:04

  Ik ben het met Martin eens. Maathemden van The Society Shop zijn Top!!

 14. onbekend op woensdag 20 mei, 2015 om 11:48

  Mijn shirtbyhand ervaring
  - Shirt via relatiegeschenk gekregen, maten en gegevens opgenomen op kantoor. erg netjes en ook correct.- Shirt besteld als slim fit en vervolgens mijn maten opgevraagd. maten gecontroleerd, helemaal correct.- Shirt na drie weken binnen, valt opvallend groot(10cm aan de zijkanten en schouders 2x zo breed) is ook geen slim fit!- Beklag gedaan via mail met foto :http://i.imgur.com/W4yVfMy.jpg- shirtbyhand komt weer langs op afspraak, maten opnieuw opgenomen. ipv 90 word nu 91 gemeten.- Shirt gaat mee en komt slecht afgewerkt terug zonder excuus of enige erkenning.- Shirt is raar afgewerkt en totaal niet op maat gemaakt, de zijkanten zijn ingekort en hierdoor worden lelijke kreukels over het shirt veroorzaakt. dus ik stuur opnieuw een email met twee fotos:http://i.imgur.com/GeMWG1x.jpghttp://i.imgur.com/MKQziI0.jpg- ik krijg een email met de vraag of ik mijn nummer kan toezenden (welke zij bij de intake al hadden opgenomen).- ik word gebeld en mevrouw vraag mij hoe ik het wil laten oplossen, ik geef aan dat ik een op maat gemaakt shirt wil. mevrouw reageert geagiteerd dat dit een op maat gemaakt shirt is. ik stel het anders, ik vind dit geen op maat gemaakt shirt. bij de H&M koop ik mooiere shirts die mij nog beter passen.mevrouw stelt voor dat ik het shirt terug stuur zodat zij hem opnieuw kunnen bekijken, hierna vraagt ze wel of ik de volgende keer er niet weer op terug kom, waarop ik aangeef als ik dit op maat gemaakt vind niet.
  Na dit onbeschofte kinderachtige telefoontje ben ik een second opinion gaan aanvragen bij een tailor die mij vertelde dat de kwaliteit ver te zoeken is en het shirt absoluut niet op maat gemaakt is.
  AFRADER! ik heb het shirt weg gegooid.Laat een reactie achter:

Code (zie plaatje hierboven)Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. De redactie van Twinkle behoudt zich het recht voor om reacties te verwijderen in geval ze niet ter zake doen, commercieel of kwetsend zijn. Alle reacties zijn te allen tijde voor verantwoordelijkheid van de inzender.