Twinkle | Digital Commerce

Claim de 4e plek in Google

2017-05-26
171130
  • 1:43

Een mooie manier om nog meer terugkerende bezoekers naar je webshop te realiseren: zorg dat vaste klanten je altijd op plek 4 zien staan in Google. Dat kan met Google Co-Op Subscribed Links.

Meer aankoop door vaste klanten
Voor elke (web)winkel is het belangrijk om meer uit vaste klanten te halen. Zij kennen je en zijn eerder geneigd tot een nieuwe aankoop. Er vanuit gaande dat de service bij de eerste aankoop goed was. Dus stuur je ze e-mails, folders of een kerstkaart. Zodat men aan je denkt op het moment dat er weer iets aangeschaft moet worden. In Google wil je natuurlijk ook steeds opnieuw bij hen onder de aandacht komen. Met Google Subscribed Links sta je gegarandeerd op plek 4, met je zelfgeschreven tekst. Ook als je website doorgaans slecht te vinden is. Maar je bent alleen te zien voor vaste klanten.

Hoe je plek 4 claimt
Je logt in in je Google-account en gaat naar "Aangemelde links" of "Subscribed links". Je kunt zelf het zoekresultaat voor de 4e plek samenstellen. Het zoekresultaat kan een titel, tekst, links, gadgets en afbeeldingen bevatten. Je vult ook een of meerdere zoektermen in waarbij jouw link zichtbaar moet zijn. Tenslotte plaats je op je website een button of link naar de Google-pagina waar bezoekers zich kunnen aanmelden voor jouw link. Zij zien dan voortaan de link op plek 4 als ze een van de zoektermen in Google invoeren. Het wordt dan moeilijker om jouw webshop te vergeten!

Waarom doen?
Dit is vooral interessant voor websites waar al veel en liefst Engelstalig bezoek komt. Je kunt dan eens proberen of mensen de moeite nemen zich voor jouw link aan te melden en of het inderdaad meer bezoeken van vaste klanten oplevert. Maar ook voor kleinere shops is het in moeilijker economische tijden een manier om met weinig tijd en zonder geld zoveel mogelijk te doen aan je zichtbaarheid. Een hoge positie in de resultaten geeft nou eenmaal vertrouwen. Dat blijkt uit meerdere onderzoeken, waaronder het Eyetracking-onderzoek van Checkit.

Voor details over Subscribed links kijk je in de handleiding van Google.