Twinkle | Digital Commerce

Vier tips voor het meeliften op andermans succes

2017-05-26
  • 1:32
Meeliften_IkeaIn een vorig artikel schreef ik over een paar handige webwinkels die mee profiteren van het succes van Ikea.  Door handige artikelen te verkopen die succesvolle Ikea artikelen aanvullen, handiger of persoonlijker maken, kunnen ze een aardige boterham verdienen.

Vervolgens werden wij benaderd door een aantal mensen die geïnspireerd waren door het artikel en een webwinkel wilden laten opzetten door ons. We hebben het hen echter afgeraden. Hun ideeën waren ons inziens niet helemaal levensvatbaar.

Daarom zet ik hier vier tips neer voor mensen die succesvol willen meeliften op het succes van een product van een ander. Toegegeven, het zijn open deuren!

Maar gezien de reacties van een aantal mensen wellicht toch wel handig:

1. Zorg dat je binnen de grenzen van de wet blijft. Meeliften op het succes van een betekent niet kopiëren van de artikelen van een ander! Blogger Steven Ras kan je vast aangeven wat de gevolgen zijn van het rücksichtlos kopiëren van succesvolle producten.

2. Zoek uit hoeveel er al verkocht zijn van het product waar jij je 'ad-on' voor ontwikkelt. Nespresso en Senseo apparaten staan in grote getalen in behoorlijk wat landen, een Nespresso dispenser kan dus interessant zijn.

3. Je hoeft niet persé een product te ontwikkelen. Het kan ook een dienst zijn die goed bij het product past. Te denken valt aan:
- De powersellers die tweede hands spullen voor hun klanten op eBay en Marktplaats verkopen. De klant heeft er geen omkijken meer naar, de power seller heeft weer wat extra handel.
- De koerier die zich volledig richt op het vervoeren van eBay spullen tussen de verkoper en de koper 

4. Bedenk iets nuttigs. Cracked.com heeft een lijstje gemaakt voor de 10 minst nuttige iPod accessoires die er te vinden zijn.

Ik hoop op veel goede ideeën! Succes . . .