Twinkle | Digital Commerce

De omgekeerde wereld van Wehkamp

2017-05-26
  • 1:39

Ik heb nooit onder stoelen of banken gestoken dat ik vind dat Wehkamp bijzonder goed bezig is. De metamorfose naar webwarenhuis is uitstekend gelukt. Nu nog even de afdeling Finance op de rit krijgen. Want die weten de klant nog aardig tegen de haren in te strijken.

Op 20 december kreeg ik een brief van Wehkamp Finance. Leest u even mee?

Geachte heer, mevrouw, (dat begint al slecht. Ze weten bij Wehkamp dat ik een mevrouw ben)

Onlangs hebben wij aangeboden om uw openstaande saldo bij Wehkamp te beschermen tegen diverse risico's. U heeft telefonisch aangegeven te voldoen aan de vier voorwaarden, zoals vermeld in artikel 1, lid C van bijgevoegde algemene voorwaarden (komt erop neer dat ik niet verwacht binnenkort ziek te worden of dood te gaan of ontslagen te worden omdat dat in het recente verleden ook niet is gebeurd).

Ter bevestiging sturen wij u deze polis
(wat persoonlijke details en dan:)

Ingangsdatum: 18-12-2007

Ja zeg, meneer of mevrouw Wehkamp, zo zijn we niet getrouwd!

Ik ben half december gebeld door een allervriendelijkste dame die me vier vragen wilde stellen om te kijken of ik aan de voorwaarden van hun 'nieuwe dienst' voldeed. Ik heb eerst maar gevraagd om wat voor dienst het ging, voordat ik haar vragen beantwoordde. Het ging om een samenwerking tussen Wehkamp en een verzekeraar waardoor mensen zoals ik (met een openstaand saldo dus) verzekerd zouden zijn bij overlijden, arbeidsongeschiktheid e.d. tegen 1 procent van het openstaand bedrag. De vragen waren eenvoudig te beantwoorden zodat ik slaagde met vlag en wimpel. Maar, zo verzekerde de vrouw me, ik hoefde niet meteen te beslissen. Ze zou het besprokene op papier zetten en me toesturen zodat ik een en ander nog 'ns rustig kon nalezen. Prima idee. Een paar dagen later lag dus 'ter bevestiging' de polis op de mat. Of ik eventuele wijzigingen zo spoedig mogelijk wil doorgeven. En als klap op de vuurpijl: 'Mocht u alsnog besluiten geen gebruik te willen maken van Wehkamp Betaal Garant dan dient u de polis binnen 30 dagen te retourneren.'

Alsnog? We hadden nog niets afgesproken, hoor. Mocht ik alsnog besluiten wel gebruik te willen maken van Wehkamp Betaal Garant dan wil ik wel een keer iets opsturen.