Vrijdag 17 februari 2017

1117 keer gelezenNu reageren

Otravo neemt Vakantiediscounter over

Otravo neemt Vakantiediscounter over

Otravo voegt een nieuwe dochtermaatschappij aan zijn bedrijf toe; Vakantiediscounter. Met de overname breidt Otravo, dat eerder alleen in ticketverkoop handelde, zijn aandeel in de online vakantiebranche verder uit.

Otravo, moederbedrijf van reissites Vliegtickets.nl, Schipholtickets.nl en Wtc.nl voegt 100 miljoen euro omzet toe met Vakantiediscounter.nl. De nummer 6 van de Travel-top 30, onderdeel van de Twinkle100, draait daarmee ongeveer 600 miljoen euro omzet. In juli 2016 nam Otravo het Scandinavische Flygstolen over, evenals Vakantiediscounter.nl een online reisorganisatie.

Kennis en schaalvoordelen
Onder de vleugels van zijn nieuwe moedermaatschappij 'breiden wij de kennis verder uit en versterken wij onze positie in de markt', zegt Vakantiediscounter-directeur Hans van Hoffen tegen Travmagazine.nl. 'Naast de kennis- en schaalvoordelen tussen beide partijen geeft Otravo ons de ruimte het merk Vakantiediscounter verder uit te bouwen en te ontwikkelen,' aldus Van Hoffen.

Groeistrategie
Investeerder Waterland gaf Otravo een jaar geleden een onbekende, maar aanzienlijke som groeigeld, waarmee het bedrijf grote plannen op Europese schaal heeft. In december werd bekend dat oprichter Bob Rus zijn dienstverband bij Otravo beëindigde; aan het roer staat nu Raymond Vrijenhoek.

 
 

0

Onderwerp(en) & tags voor dit artikel:Geef nu als eerste een reactie op:
Otravo neemt Vakantiediscounter over

 

  Code (zie plaatje hierboven)Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. De redactie van Twinkle behoudt zich het recht voor om reacties te verwijderen in geval ze niet ter zake doen, commercieel of kwetsend zijn. Alle reacties zijn te allen tijde voor verantwoordelijkheid van de inzender.