Woensdag 19 april 2017

595 keer gelezenNu reageren

Dierenstart-up in ‘grootste e-commerce overname in VS’

Dierenstart-up in ‘grootste e-commerce overname in VS’

Traditionele dierenwinkelketen PetSmart wil het vijf boekjaren oude Chewy kopen voor 3,35 miljard dollar. Daarmee zou dit de grootste e-commerce overname in de Amerikaanse geschiedenis zijn.

Het overnamebedrag is nog hoger dan toen Walmart nieuwkomer Jet.com kocht voor 3,3 miljard dollar om zijn online positie te verstevigen. Sindsdien heeft Walmart verschillende overnames gedaan om zijn dochteronderneming verder te helpen groeien.

Waarde van PetSmart
PetSmart - dat rond de vijftienhonderd fysieke winkels heeft in de Verenigde Staten - was volgens Recode zelf 8,7 miljard dollar waard in 2015, toen het gekocht werd door private equity investeerders. In zijn vijfde boekjaar noteerde overnameprooi Chewy 900 miljoen dollar aan omzet, met ongeveer 236 miljoen dollar aan verkregen groeigeld.

Gokje
Volgens Amerikaanse media is de koop van Chewy een ‘bet-the-company acquisition’, net zoals het van oorsprong traditionele Walmart erop gokte om met Jet.com (ooit one of the biggest bets in the history of online retail genoemd) hoge ogen te gooien in de digitale markt.

 
 

0

Onderwerp(en) & tags voor dit artikel:Geef nu als eerste een reactie op:
Dierenstart-up in ‘grootste e-commerce overname in VS’

 

  Code (zie plaatje hierboven)Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. De redactie van Twinkle behoudt zich het recht voor om reacties te verwijderen in geval ze niet ter zake doen, commercieel of kwetsend zijn. Alle reacties zijn te allen tijde voor verantwoordelijkheid van de inzender.