Woensdag 19 april 2017

795 keer gelezen3 x gereageerd

AI-systeem Otto reduceert restvoorraad met 20 procent

AI-systeem Otto reduceert restvoorraad met 20 procent

Otto zet kunstmatige intelligentie in voor het automatisch bestellen van voorraden. Het systeem voorspelt op basis van een aantal variabelen wat consumenten gaan kopen, waardoor Otto sneller levert en daardoor minder retouren ontvangt.

De Duitse e-retailer besloot een AI-systeem in te zetten dat oorspronkelijk werd ontwikkeld voor het CERN-laboratorium in Genève. De restvoorraad is daardoor geslonken met een vijfde, goed voor twee miljoen minder retouren op jaarbasis, meldt The Economist.

Accuraat voorspellen
​Otto concludeerde uit eigen data dat zijn klanten artikelen sneller terugstuurden als ze die niet binnen twee dagen of in meerdere zendingen ontvingen. Het bedrijf past het algoritme toe als inkoopformule, waarbij factoren als het weer, zoekresultaten en verkopen uit het verleden gebruikt worden om de vraag te voorspellen. Volgens het voormalige postorderbedrijf is die verwachting zo goed dat de technologie met negentig procent zekerheid voorspelt wat consumenten in de eerstvolgende dertig dagen gaan kopen.

 
 

0

Onderwerp(en) & tags voor dit artikel:Er is op dit moment 3 keer gereageerd op:
AI-systeem Otto reduceert restvoorraad met 20 procent
 
 1. Jeroen op donderdag 20 april, 2017 om 06:36

  Zullen we dit geen AI noemen, maar gewoon een algoritme? AI is namelijk echt iets anders.

 2. Roy Lenders op donderdag 20 april, 2017 om 13:41
  https://www.topvitamins.nl/

  Jeroen, op basis van de beschrijving hierboven kun je nog niet echt zeggen of het tradtionele operational research algoritmes zijn dan wel AI dingen als Machine Learning. Al ben ik helemaal met je eens dat de term AI tegenwoordig heel veel "onterecht" wordt gebruikt voor traditionele optimalisatie algoritmes.

 3. Patrick Tyc op donderdag 20 april, 2017 om 22:16
  www.inktweb.nl

  Knap. Ik haal eruit door meer voorraad aan te houden (sneller leveren) dat ze minder restvoorraad overhouden. Lijkt mij in beginsel redelijk tegenstrijdig. Of bedoelen ze enkel minder retouren?


Laat een reactie achter:
 

  Code (zie plaatje hierboven)Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. De redactie van Twinkle behoudt zich het recht voor om reacties te verwijderen in geval ze niet ter zake doen, commercieel of kwetsend zijn. Alle reacties zijn te allen tijde voor verantwoordelijkheid van de inzender.