Donderdag 9 maart 2017

2470 keer gelezen6 x gereageerd

Fietsenwinkel.nl introduceert leasemodel voor fietsen

Fietsenwinkel.nl introduceert leasemodel voor fietsen

De omzet van International Bike Group, moedermaatschappij van onder meer Fietsenwinkel.nl, groeide afgelopen jaar met 65 procent naar 40 miljoen euro. Dat blijkt uit nieuwe jaarcijfers. Voor 2017 verwacht het bedrijf die omzet te verdubbelen, onder meer met een leaseplan voor fietsen.

‘We blijven focussen op klanttevredenheid,’ zegt CEO Bastiaan Hagenouw tegen Twinkle. ‘We werken veel met data en kunnen snel analyseren waar de klant behoefte aan heeft.’ Dat mondde onder meer uit in een private lease-model voor fietsen, dat de nummer 37 van de Twinkle100 deze week lanceert. Het ‘fietsabonnement’ dekt alle variabele kostenposten voor tweewielers: diefstal, schade en pechhulp.

Omnichannel
De voormalige eigenaar van zestien Hans Struijk-winkels deed er anderhalf jaar geleden vijftien van de hand, maar opende kort daarna opnieuw zeven fysieke locaties en tweehonderd nieuwe servicepunten onder het bedrijf Fietsenwinkel.nl. Dit jaar opent de retailer met omnichannel focus dertig nieuwe winkels. Die zijn kassaloos, vertelt Hagenouw: ‘We werken met iPads, zodat verkopers klanten alle opties kunnen laten zien. Klanten kunnen direct bestellen en ontvangen hun fiets de volgende dag desgewenst thuis, geleverd door ons integrale bezorgsysteem.’

Testparcours
Bij International Bike Group stond het afgelopen jaar de stadsfiets bovenaan de lijst met populaire producten; de e-bike volgde daarop. Dat Fietsenwinkel.nl de meeste e-bikes in Nederland verkoopt, schrijft Hagenouw onder meer toe aan de speciale testparcoursen die het bedrijf bij zijn winkels op bedrijventerreinen heeft opgenomen. ‘We kunnen heel veel uitleggen over fietsen, maar de beste manier is toch om het zelf te ervaren,’ aldus Hagenouw.

 
 

0

Onderwerp(en) & tags voor dit artikel:Er is op dit moment 6 keer gereageerd op:
Fietsenwinkel.nl introduceert leasemodel voor fietsen
 
 1. Dirkjan op donderdag 9 maart, 2017 om 12:27
  www.bvbeginnen.nl

  Gisteren toevallig een fiets geleverd gekregen! Wat me opviel was dat ze een vrij brede levertijd hanteren van 6.30 in de ochtend (ben jij dan al wakker?!) tot vrij laat in de avond.

  Wel met service trouwens. Na bestelling nog even via de chat contact gehad en dat verliep erg prettig. Ook de bezorger - hij bezorgde er 19 die dag en ik was de laatste - zette netjes en snel de fiets bij aflevering in elkaar en leek best plezier te hebben in zijn werk. 

 2. Martijn op donderdag 9 maart, 2017 om 12:39
  https://webwinkelspotlight.wordpress.com/

  Goed om te zien dat ze nieuwe dingen proberen in een toch wat moeilijkere markt. Zelf zou ik hier niet snel gebruik van maken maar ik kan me wel voorstellen dat je er veel klanten blij mee maak!

 3. Ronald op vrijdag 10 maart, 2017 om 12:43

  Buiten gewoon knap hoe de jongens en meisjes van fietsenwinkel.nl een traditionele markt succesvol disrupten. Heb er zelf al twee keer tot volle trevedenheid een fiets gekocht en ik kan het iedereen aanraden

 4. wouter op vrijdag 10 maart, 2017 om 17:35

  Gisteren kijkje genomen in de winkel in zwolle. Echt een mooi fietsenwinkel en super vriendelijke personeel. 

 5. Frank op maandag 13 maart, 2017 om 17:39
  www.noodverlichtingxl.nl

  Mooi om te zien dat we ook op dit gebied wat betreft fietsen voorloper zijn in de wereld.
  Uiteraard mede te maken met de geografie.

  We hebben een aantal prima fietsenwinkels op dit gebied en fietsenwinkel.nl is er 1 van. 


 6. 903rtz op vrijdag 21 april, 2017 om 15:27

  Weer lekker je (niet relevante) url kunnen pluggen Frank?


Laat een reactie achter:
 

  Code (zie plaatje hierboven)Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. De redactie van Twinkle behoudt zich het recht voor om reacties te verwijderen in geval ze niet ter zake doen, commercieel of kwetsend zijn. Alle reacties zijn te allen tijde voor verantwoordelijkheid van de inzender.