Vrijdag 17 maart 2017

1100 keer gelezenNu reageren

Belgische e-commerce herovert thuismarkt op buitenland

Belgische e-commerce herovert thuismarkt op buitenland

Het marktaandeel van Belgische webwinkels op eigen grondgebied groeit, blijkt uit onderzoek van The House of Marketing en SafeShops.be. Daarnaast winnen grote e-commerce spelers het ruimschoots van kleine ondernemers, zeggen de cijfers.

Waar de Belg in 2015 nog 49,9 procent van zijn uitgaven bij een Belgische webwinkel deed, groeide dat aandeel afgelopen jaar naar 55,5 procent. Daarmee leveren buitenlandse spelers hun gezamenlijke marktleiderschap op de Belgische markt in. Die transitie vindt plaats terwijl de Belgische e-commerce recordomzetten boekt.

Klein deel spelers genereert groot deel omzet
Niet alleen verschuift het zwaartepunt in de markt naar Belgische spelers, ook raken kleine webshops in de verdrukking. Bol.com en Zalando verpulveren kleine webshop, kopt De Tijd. Van de omzet die Belgische bedrijven genereren, is 86 procent afkomstig van de 472 grootste spelers. In totaal zijn er echter bijna 15.000 online handelaren in het land; het aantal grote spelers dat samen 86 procent van de totaalomzet genereert, representeert dus drie procent van het totaal aantal online verkopers.

 
 

0

Onderwerp(en) & tags voor dit artikel:Geef nu als eerste een reactie op:
Belgische e-commerce herovert thuismarkt op buitenland

 

  Code (zie plaatje hierboven)Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. De redactie van Twinkle behoudt zich het recht voor om reacties te verwijderen in geval ze niet ter zake doen, commercieel of kwetsend zijn. Alle reacties zijn te allen tijde voor verantwoordelijkheid van de inzender.