Dinsdag 10 januari 2017

981 keer gelezenNu reageren

Airbnb integreert restaurantoptie in app

Airbnb integreert restaurantoptie in app

Airbnb heeft het bedrijf achter de mobiele applicatie Resy gekocht om zich verder te richten op de totale reisbeleving van klanten. De twee ondernemingen werkten al samen in Trips, het platform waar reizigers tickets en excursies boeken en restaurants reserveren.

Resy wordt binnenkort in de Airbnb-app geïntegreerd, naast de eigen applicatie die blijft bestaan. De overnameprooi neemt meer dan duizend restaurants in vijftig verschillende steden mee naar zijn nieuwe eigenaar.

Concurrerende markt
Met Airbnb als moederbedrijf heeft Resy een sterke bontgenoot in de strijd om het marktleiderschap in de restaurantbranche. De onderneming concurreert met het (nu nog) veel grotere OpenTable, Reserve en SeatMe – onderdeel van Yelp.

Groeigeld
Naast de overname door Airbnb krijgt Resy groeigeld van een drietal investeerders om uit te breiden naar twintig nieuwe markten en de software verder te ontwikkelen. Het drie jaar oude bedrijf ontving al 2 miljoen dollar als extra zakcentje bij de lancering. Ter vergelijking: Airbnb ontving in zijn negenjarig bestaan in totaal 3 miljard dollar en is 30 miljard dollar waard.

 
 

0

Onderwerp(en) & tags voor dit artikel:

- Mobiele marketing (Marketing)Geef nu als eerste een reactie op:
Airbnb integreert restaurantoptie in app

 

  Code (zie plaatje hierboven)Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. De redactie van Twinkle behoudt zich het recht voor om reacties te verwijderen in geval ze niet ter zake doen, commercieel of kwetsend zijn. Alle reacties zijn te allen tijde voor verantwoordelijkheid van de inzender.