Twinkle | Digital Commerce

Uber bezorgt binnenkort maaltijden in Amsterdam

2017-09-15
180101
  • [nieuws]
  • 0:59

Uber rolt zijn maaltijdenbestelservice UberEats uit naar Nederland. Het bedrijf zoekt in verschillende Europese landen, waaronder Nederland, medewerkers voor diverse functies, zo blijkt uit vacatures op de website.

Europe, are you hungry?’, vraagt Uber op zijn vacaturepagina. Wie dieper in de site kijkt, vindt Amsterdamse vacatures voor een general manager, een marketing manager, een courier operations manager, een restaurant partnership manager en een restaurant operations manager.

Achttien markten tegelijk
De nieuwe general manager moet UberEats introduceren in onze hoofdstad, gevolgd door andere steden in ons land. Tegelijk met de lancering in Nederland wil Uber in nog 17 markten starten met het bezorgen van maaltijden.

Fiets
UberEats bezorgt maaltijden van restaurants per auto of fiets bij klanten thuis. In Amsterdam heeft het bedrijf concurrentie van andere koeriersbedrijven als Deliveroo en Foodora, die al kilometers maken op eigen bezorgfietsen.

Uber's bezorgprogramma's
Uber levert in de Verenigde Staten via UberRush online orders bij Amerikanen thuis. Ook experimenteerde het bedrijf hier als eerste met de bezorging van versproducten (UberFresh) en maaltijden (UberEats). Een proef met de bezorging van dagelijkse boodschappen (UberEssentials) werd gestaakt.